Читај ми!

Посланици НДС-а са адвокатима о штрајку

Представници Адвокатске коморе Београда на састанку у републичком парламенту обавестили су Посланичку групу Нове демократке странке о разлозима за актуелни протест. Указали су на одредбе три закона чија садржина и примена има, како кажу, погубно дејство на права и интересе грађана Србије.

Адвокатска комора Београда саопштила је да је реч  о Закону о Јавном бележништву, Закону о промету непокретности и о Закону о ванпарничном поступку, чије одредбе, воде "несношљивом правном нереду и нескладу са несагледивим последицама по правни поредак", преноси Танјуг.

Посланицима је указано и на штету коју трпи буџет Србије због законског решења по којем накнада за јавнобележничку оверу више није приход Републике у односу како је то раније било прописано, чиме су сви грађани на штети.

Посланици су се обавезали да ће приликом првог заседања Народне скупштине, као и у одговарајућим скупштинским радним телима, поново иницирати поступке ради отклањања, како је наведено, аномалија спорних закона које су у правном систему и свакодневном животу грађана већ створиле велике проблеме и непремостиве тешкоће са посебним реперкусијама на економски положај грађана.

Адвокате је представљала члан Управног одбора Коморе Биљана Кајганић, а посланичку групе НДС народни посланик Марко Ђуришић, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи