Читај ми!

Михајловић: Нетачне тврдње Нове странке

Потпредседница Владе Зорана Михајловић одбацила оптужбе Нове странке да није одржала обећање које је као министарка енергетике дала грађанима слабијег имовног стања. Ставови те партије засновани на "на нетачним премисама, које су логично довеле до неистинитих закључака", истиче се из кабинета Михајловићеве.

Из кабинета Михаловићеве наводи се да је то реакција на јучерашње саопштење Нове странке, "које обилује материјалним грешакама како се у јавности не би створила потпуно погрешна слика" о томе шта је Михајловићева као министар енергетике урадила како би сиромашни грађани добили повластице за плаћање струје и грејања, преноси Танјуг.

"Тачно је да је Нова странка једна од најмлађих у парламентарном животу Србије, али чињеница је да њени лидери нису толико "нови" у политици да би себи допустили луксуз да праве овакве грешке", истиче се у саопштењу.

Како се напомиње, Уредба о енергетски заштићеном купцу којом су социјално угроженим грађанима омогућени бесплатни киловати струје и кубици гаса, баш како је Михајловић и обећала, ступила је на снагу 1. априла 2013. године, а са почетком грејне сезоне, у октобру прошле године, донете су и измене и допуне ове Уредбе, којима су омогућене и повластице за плаћање даљинског грејања.

Додаје се да је "у току прошле године око 100.000 домаћинстава, односно барем три пута више грађана, искористило погодности ове уредбе"

"За њену реализацију у буџету Србије за 2014. издвојено је милијарду динара а на тај начин држава је на себе преузела старање о грађанима лошијег имовног стања а социјална функција је измештена из јавних предузећа", указује се у саопштењу.

Како се напомиње из кабинета потпредседнице Владе, на основу свега набројаног "потпуно је јасно да је саопштење Нове странке, у коме се потпредседница Михајловић оптужује да није одржала дато обећања грађанима у овој области, засновано на нетачним премисама, које су логично довеле до неистинитих заклучака".

Нова странка је јуче подсетила на изјаве Михајловић из фебруара 2013. године да "неће бити смањења цене електричне енергије пре 1. априла када на снагу ступају социјалне карте", као и да су "урађена јасна правила за добијање социјалне карте које би важиле годину дана".

Од тада, додаје се, прошло је скоро годину дана, како наводе у НС, када се министарка Михајловић поново огласила истим поводом и рекла да "(непостојећа) социјална карта треба да буде основ за евентуални отпис дуга за струју.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи