Читај ми!

Вулин: Сутра одлука о цени рада

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин најавио је за сутра састанак радних група, као и седницу Социјално-економског савета на којој ће бити донета одлука о минималној цени рада. У Влади Србије воде се састанци о проценту смањења плата и пензија, рекао је Вулин.

Вулин је након обиласка Прихватилишта за ургентну заштиту деце изложене злостављању на питање новинара да ли је донета одлука о проценту смањења плата и пензија рекао, да се и данас о томе разговарало у Влади, а да управо министар финансија и министар привреде заједно са председником Владе Александром Вучићем разговарају о томе, преноси Танјуг.

"Проверавају се све могуће бројке", додао је Вулин.

Вулин је говорећи о цени рада рекао да је ту првенствено одговорност на послодавцима и синдикатима да пронађу заједнички језик, мада уколико то не буду у могућности да ураде, ту је држава као трећи део Социјално-економског савета и социјални партнер.

"Волео бих да научимо и сад и у будућности да преузимамо одговорност да и синдикати и послодавци ту одговорност преузму, а да држава буде ту само као коректив и када не постоји други начин да се нађе решење", рекао је Вулин.

Вулин је на питање да ли ће доћи до повећања цене рада поновио да треба правити разлику између члана 112. где се одређује минимална цена рада и члана 111. који одређује цену зарада.

На питање да ли ће бити отпуштања у јавном сектору, Вулин је назначио да никада нико није рекао да отпуштања неће бити, али је подвукао да неће инстант решења и решења која се доносе на основу једне процене и једног мишљења.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи