Читај ми!

Тачи и даље верује

Демократска партија Косова Хашима Тачија верује да ће обезбедити довољан број гласова да прођу њени кандидати за председника Скупштине и премијера Косова, пише приштинска "Трибуна", позивајући се на изворе из те странке.

После одлуке Српске листе и свих посланика из мањинских заједница да подрже Демократску партију Косова (ДПК), рачуна се да њихов кандидат може добити сигурних 57 гласова, преноси Бета.

ДПК је на изборима освојио 37 места и уз 20 места посланика из мањинских заједница има 57 места, а да би био изабран председник парламента и премијер потребно је имати 61 глас.

Извори дневника из врха партије су рекли да имају понуду од седам посланика постизборног блока, Демократског савеза Косова, Алијансе за будућност Косова и Иницијативе за Косово да подрже кандидате ДПК.

"Ми сада имамо гласове да бисмо изабрали председника парламента и створили нову владу. То је постигнуто и захваљујући сарадњи с посланицима из других партија који су нам обећали њихов глас за изброр председника Парламента и формирање владе", рекао је извор Трибуне.

И раније у неколико наврата у приштинским медијима су се појављивала имена неких посланика, углавном из ДСК-а, који су наводно спремни да подрже ДПК и дају гласове за избор председника Скупштине, међутим сви они су то одлућно појединачно одбили такву могућност.

Приштински медији такође пишу да је захтев Српске листе за одлагање седнице скупштине прихваћен, пошто ДПК за седницу заказану у петак није могла да обезбеди довољан број гласова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи