Читај ми!

Усвојен предлог измене буџета Скупштине

Одбор за административно-буџетска питања усвојио је Предлог измене буџета Скупштине Србије за 2014. годину у износу од око 3,1 милијарде динара, а измене се односе на средства која су преусмерена на санирање штете настале током мајских поплава.

Средства у износу од 100 милиона динара првобитно су била намењена за поправку крова Дома Народне скупштине, преноси Бета.

Изменама буџета износ за плате и надокнаде посланика који је износио око 363 милиона динара сада је око 362 милиона динара, док су трошкови путовања смањени са 34 милиона на око 24 милиона динара.

Изменама буџета утврђено је да се у разделу који се односи на посланике, међу којима су плате и надонкаде запослених, износ 363.829.000 динара замењује износом од 362.829.000 динара.

На седници Одбора, новчано је кажњен посланик Нове странке Зоран Живковић у износу од 7.589 динара, због опомене која му је изречена на ванредном заседању Скупштине 4. септембра.

Председник Одбора Зоран Бабић на седници је најавио да ће 10. и 11. октобра експерти ОЕБС-а на састанцима у Београду утврдити текст Кодекса понашања посланика.

Одбор је констатовао и оставку посланика Српске напредне странке Дејана Андрејевића, а током усвајања тачака дневног реда није било расправе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи