Омеровић: СДПС усамљен у борби против радикализма

Председник Одбора за људска и мањинска права и члан Одбора за контролу служби безбедности Мехо Омеровић изјавио је да је зачуђен одсуством реакције државних органа и политичких странака на шетњу униформисаних људи на улицама Новог Пазара током "Похода на Хаџет".

Омеровић је поручио да се очекивала солдарност политичких странака власти и опозиције и да се њихово ћутање може протумачити да је појава униформисаних људи на улицама Новог Пазара "проблем СДПС или само Бошњака", преноси Танјуг.

"Изгледа да ово парадирање младих људи у униформама са обележјима формација које су сарађивали са окупатором у Другом светском рату никоме не смета и никога не узнемирава, али зато је шетња са шареним балонима, музиком и заставама представника ЛГБТ озбиљан проблем и безбедносни ризик", констатовао је Омеровић.

Упитао је како је то могуће, какво друштво правимо, куда идемо и какве поруке као држава шаљемо и својим грађанима и Европи, оценивши да је СДПС остала усамљена и истурена у борби против национализма, екстремизма и радикализма.

Омеровић је истакао да је изненађен изостанком реакције јер се, како каже, стиче утисак да се шетња униформисаних људи у Новом Пазару догодила у некој другој земљи, а не у Србији.

"Једино што смо као странка могли урадити, ми смо урадили - поразили смо те екстремисте на изборима, дакле тамо где је то једино и могуће. Сада је ово посао за државне органе, пре свега кроз отварање перспективе за те младе људе", рекао је Омеровић.

Присталице Исламске заједнице (ИЗ) у Србији у четвртак су у Новом Пазару организовале "Поход на Хаџет" којим су обележили седам деценија од стрељања Бошњака оптужени да су за време Другог светског рата сарађивали са окупатором.

Током трајања манифестације било је упадљиво присуство тридесетак људи у зеленим униформама и црвеним фесовима који су кроз град прошли са бошњачким и заставама ИЗ.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи