Читај ми!

Михајловић: Зајечар пример за све општине

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић присусуствовала је почетку изградње новог моста преко Црног Тимока у Зајечару и поручила да је тај град пример како све локалне самоуправе у Србији треба да сарађују са владом.

Радове у вредности од 115 милиона динара на новом мосту финансира град Зајечар, а рок за завршетак посла је 150 дана, преноси Танјуг.

Михајловићeва, која је присуствовала полагању камена темељца, истакла је да је реч о посебном мосту који је испројектован на нови начин и који неће имати стубове у води, а који ће заменити стари мост који је изграђен пре више од 70 година.

Потпредседница владе је изразила очекивање да ће и тај рок бити испоштован, истичући да се сви пројекти у Зајечару реализују по плану и у року.

Михајловић је пре тога присуствовала отварању реконструисане централне градске улице Николе Пашића у Зајечару, где је отворен нови кружни ток.

"Све се у Зајечару ради по плану и у року. У јулу су почели радови на тој улици и ево данас су завршени и већ се отварају радови на градњи новог моста", рекла је Михајловић.

Она је напоменула да јој је нарочито драго када присуствује почетку неког инфраструктурног пројекта који локална самоуправа сама финансира, а не, како је то иначе обичај, да општине позивају владу само када траже новац.

Председник Скупштине општине Зајечар Саша Мирковић је рекао да ће бетонска плоча старог моста бити искоришћена за премошћавање два зајечарска насеља, Подлива и Котлујевца, како би се олакшало грађанима.

Директор "Путева Србије" Зоран Дробњак рекао је да је реч о мосту који ће бити изграђен од преднапрегнутог бетона са кабловима који ће носити средишњи део моста, тако да мост неће имати стубове у води.

Радове на мосту изводи фирма "МБА Миљковић".

На свечаности у Позоришу "Зоран Радмиловић" у Зајечару, на обележавању Дана града Зорана Михајловић је добила признање почасног грађанина тог града, због великог доприноса његовом развоју и помоћи током претходне грејне сезоне, док је била министар енергетике.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи