Линта: Прогнане Србе ослободити пореза на куће

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта тражи да Влада Хрватске ослободи прогнане Србе и Србе повратнике плаћања најављеног пореза на некретнине - куће и станове у којима стално или повремено живе, на срушене или оштећене куће које још нису условне за нормалан живот, као и на помоћне објекте.

Линта је оценио да хрватска влада, приликом увођења новог пореза на некретнине од почетка 2016. године, треба да узме у обзир тешку ситуацију у којој се налазе прогнани Срби и Срби повратници, преноси Танјуг.

"Веома је важно да прогнани Срби, али и они који су се иселили из Хрватске пре рата, а који то још нису учинили, изваде хрватске личне карте на адресама својих кућа и станова у Хрватској, јер је то доказ да се ради о објектима за становање, а не за луксуз", наводи он у саопштењу.

Линта је позвао све прогнане Србе да изваде хрватске личне карте у надлежној полицијској станици у Хрватској, а затим да пријаве привремени одлазак изван Хрватске на пет година. То значи да поред српске или босанске личне карте или боравишне дозволе у трећим земљама могу на легалан начин да задрже хрватску личну карту иако живе у иностранству.

Подсетио је да прогнаним Србима и другим грађанима хрватски закон о пребивалишту даје право на два пребивалишта и две личне карте. Прогнани Срби и остали заитересовани грађани могу се о процедури пријаве привременог одласка и потребним обрасцима упознати на сајту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи