Нова странка: Парламент ринг за нефер борбу

Поводом опомене која је лидеру Нове странке Зорану Живковићу изречена на данашњем заседању Супштине, Нова странка саопштава да је парламент постао ринг за нефер борбу и линч опозиције.

Како се наводи у саопштењу, Нова странка је осудила поступак председавајућег Верољуба Арсића који је Живковићу изрекао опомену без, како се тврди у саопштењу, икаквог оправданог разлога, а зато што је спомињао министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића, пренси Танјуг.

"Поновно кажњавање једног опозиционог посланика потврђује чињеницу да је Народна скупштина постала ринг за нефер борбу и линч опозиције, за непримерене обрачуне са сваким ко покаже критички однос према предлозима закона или према раду политичара из владајуће коалиције", истиче се у саопштењу.

Нова странка додаје и да свако ко се усуди да каже своје мишљење, да изрази критички став или предложи меру која би побољшала неки закон постаје предмет иживљавања "како оних који воде седнице Народне скупштине, тако и владајуће већине".

"Устаљена је пракса нечасног обављања часне функције потпредседника Народне скупштине од стране нижих кадрова СНС. Ово је велика срамота за најзначајнију политичку институцију у Републици Србији", наводи се у саопштењу.

Та странка додаје и да се опомиње и новчано кажњава свако ко се усуди да изрази другачије мишљење или да негодује због кршења Пословника, подсећајући да је Живковић други пут кажњен у српском парламенту.

"Упркос угњетавању, неоснованим опоменама и казнама и служењу свим нечасним средствима да им се онемогући рад, посланици Нове странке ће наставити да се боре против сваког лошег закона који из Владе Републике Србије стигне у Дом Народне скупштине", поручују из Нове странке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи