Читај ми!

ДС: Пребацивање одговорности

Демократска странка је позвала надлежне да "престану да пребацују одговорност са себе", посебно у светлу најновијих дешавања која су показала да ректор Универзитета "Мегатренд" Мића Јовановић нема докторат Лондонске школе економије и политичких наука, као ни диплому Универзитета у Лондону.

У саопштењу достављеном медијима, ДС је затражила од Владе Србије да предузме све неопходне мере како би била утврђена истина у вези са докторатом министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, преноси Танјуг.

Демократе су позвале надлежне и да буду успостављена универзална правила за израду, вредновање и проверавање ауторства научних радова.

"Влада Србије дужна је да уради ово да не би обезвредила знање и труд свих оних који својим напорним радом долазе до факултетских и других диплома и поштено граде своје каријере", сматрају у ДС.

Како истичу, потребно је да се престане са релативизацијом питања наведеног доктората.

У вези са изјавом министра просвете, данас је реаговала и Нова странка која је осудила то што је Јовановић, како тврде, "деценијама обмањивао грађане тврдећи да је докторирао на Универзитету у Лондону".

Нова странка је позвала Вербића да хитно реагује на кршење "базичних постулата академске честитости".

У саопштењу Нове странке се председница Комисије за акредитацију и проверу квалитета Вера Вујчић позива да покрене механизме провере квалитета акредитације студијских програма на "Мегатренду".

У Новој странци сматрају и да Јовановић не сме остати ректор "Мегатренда" и заменик председника Конференције универзитета Србије.

Нова странка је у саопштењу поново затражила и да министар Стефановић поднесе оставку.

Раније данас, министар просвете Срђан Вербић рекао је да је Јовановић докторирао на Факултету за организацију из Крања, али да Јованивић нема докторат Лондонске школе економије и политичких наука, као ни диплому Универзитета у Лондону.

Министар је позвао Јовановића да одговори на те тврдње или поднесе оставку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару