Читај ми!

ДС: Маглаијевих шест месеци безидејности

Суботички одбор Демократске странке критиковао је шестомесечни извештај градоначелника Суботице Јенеа Маглаија.

Како је саопштио суботички одбор ДС-а, једини озбиљни пројекат садашњег градоначелника је "политички прогон" претходника што грађанима неће донети ни нова радна места, ни бољи живот, преноси Танјуг

Реагујући на прошлонедељну прес конференцију Маглаија, на којој је представљајући шестомесечни извештај оценио да поједини коалициони партнери у власти "подижу ручну" и да због тога касни доношење одлука, ДС је оценио да је борба и несугласице око запошљавања у јавном сектору финале шестомесечне владавине СВМ-СПС-СНС и ДСХВ, те да су “шавови нове градске коалиције попуцали након шест месеци".

"Импресивни су такође и резултати градоначелника Маглаија. Прављење спискова за отказ 'жутима' из Градске куће и јавних предузећа, ревизије пословања ЈП са нарученим резултатима, уштеде на кафи, смањена километража за путовања, хваљење инвеститорима које су довели градоначелници из ДС-а, недовођење ниједног новог инвеститора у град, одустајање од озбиљних пројеката и слично", наводи се у саопштењу.

ДС сматра да ни Маглаи ни његови сарадници не путују по свету и траже инвеститоре, да је "резултат такве промашене политике штедње нула нових инвестиција", и да градоначелник "своју неспособност и нерад оправдава нестабилном политичком ситуацијом у земљи".

"Сви инвеститори који сада раде или приводе крају изградњу својих објеката и запошљавају нове раднике, у Суботицу су доведени између 2008. и 2013. године у време врхунца светске економске кризе, када су СВМ и тадашња опозиција у Скупштини града извргавали руглу тај озбиљан посао и исказивали неповерење да ће инвеститори уопште и доћи и испунити обавезе", наводи се, између осталог, у саопштењу.

Демократе оцењују да се владајући СВМ "држи СПС-а као пијан плота".

"Тако мисле да су јачи од одборничке групе СНС-а са којом су у сталним сукобима око функција и позиција", наведено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару