Читај ми!

Посланичка питања члановима Владе

Народни посланици на почетку данашње седнице Скупштине Србије постављали питања члановима Владе поводом негативног природног прираштаја, израде диплома за студенте, али су се осврнули и на јучерашњи прекид седнице парламента.

Посланик СДА Санџака Енис Имамовић упитао је у наставку седнице Скупштине Србије како Одбор за људска и мањинска права и равноправност полова данас разматрао амандмане на извештаје повереника, када је расправа о томе, како је рекао, јуче завршена.

"Председник Одбора је јуче у завршној речи одбијао амандмане који су поднети", рекао је Имамовић и додао да је јуче у скупштини виђен "скандал какав не постоји ни у једном парламенту цивилизованих земаља".

Он је рекао и да постоје "приватни посланици и приватни посланици националних мањина".

Реаговала је председница Скупштине Маја Гојковић која је рекла да неће дозволити да посланици вређају једни друге.

Објаснила је и да расправа јуче није била закључена па су зато надлежни одбори су јутрос заседали.

"Расправа о извештајима је обједињена и заједнички се расправља и о амандманима и о извештајима", објаснила је председница скупштине.

Посланик СПО-а Александар Чотрић питао је Министарство рада шта ће учинити да се зауставе негативни демографски тренд у Србији.

Према његовим речима, за девет година Србија има 380.000 становника мање и са њене карте је нестао град величине Новог Сада са околином.

Чотрић је рекао и да Србија годишње губи 45.000 људи односно град величине Пирота или Кикинде.

Посланик Нове Србије Мирослав Маркићевић упитао је министра просвете Срђана Вербића шта ће учинити да дипомирани студенти који су завршили факултете, добију у разумном року дипломе.

"Има примера где дипломирани студенти и после неколико година не добију дипломе, по мени би требало да добију дипломе за најкасније годину дана", рекао је Маркићевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару