Читај ми!

Прекинута седница Скупштине

Седница Скупштине Србије на којој су разматрани извештаји независних тела за 2013. годину прекинута је када председавајући седницом Владимир Маринковић није дозволио повереницима да се обрате.

Председница Скупштине прекинула је седницу након скупштинског Колегијума који је одржан зато што су многи посланици указали на повреду Пословника, преноси Танјуг.

"Прекинућемо данас са радом, а наставак седнице по истој тачки дневног реда настављамо сутра у 10 часова'', рекла је председница парламента Маја Гојковић посланицима након Колегијума.

Скупштина Србије у саопштењу изражава жаљење што због "грубог превида председавајућег седницом, потпредседника Владимира Маринковића, није дозвољено свим учесницима на Посебној седници да се обрате парламенту".

"Изражавамо наду да ће се упркос оваквом развоју догађаја учесници данашње Посебне седнице одазвати позиву да на сутрашњем наставку рада искористе своја права према Пословнику о раду Скупштине'', истакнуто је у саопштењу.

Претходно су представници независних тела напустили седницу, након што Маринковић није дао реч повереницима Невени Петрушић и Родољубу Шабићу.

Шабић је за агенцију Бета рекао да је председавајући на седници "направио скандал и унизио Народну скупштину".

"Узмите и прочитајте чланове 119 и 238 Пословника, наравно да имам право да говорим, то је потпуна бесмислица и никакве дилеме нема", нагласио је Шабић.

Повереник је рекао да не зна да ли је у питању "незнање или зла намера", и истакао да су до тада на седници говорили сви представници регулаторних тела, као и да је и сам узимао реч.

Шабић је додао да је председница Скупштине Маја Гојковић допустила посланику СНС Марјану Ристичевићу да "брутално вређа" омбудсмана Сашу Јанковића и повереницу за заштиту равноправности Невену Петрушић, који су такође присуствовали седници.

Након што се Шабић јавио за реч после Јанковића, речено му је да на то нема право.

На дневном реду данашње седнице било је разматрање извештаја о раду независних регулаторних тела за 2013. годину.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару