Читај ми!

Срби са севера излазе на изборе

После састанка директора Канцеларије за Косово и Метохију Марка Ђурића са градоначелницима четири општине севера Покрајине закључено је да ће се Срби са севера одазвати позиву државе да учествују на изборима 8. јуна.

Срби са севера Косова одазваће се позиву Владе Србије да изађу на парламентарне изборе 8. јуна чиме ће допринети борби за остваривање националих и државних интереса Србије, саопштено је након састанка директора Канцеларије за Косово и Метохију и председника четири општине са севера покрајине.

"Учешће на овим изборима метод је политичке борбе прилагођен околностима, а подршка представницима Срба и Србије грађанска и патриотска дужност сваког грађанина Србије на подручју покрајине", закључено је на састанку у Косовској Митровици.

Такође, одлучено је да ће се Срби са севера Косова једнодушно одазвати позиву државе да изврше свој задатак и узму учешћа у политичкој борби за остваривање државних и националних интереса Србије, кроз гласање на изборима за скупштину привремених институција самоуправе у покрајини.

"Решени смо да јединством и одлучношћу у спровођењу дугорочно пројектоване државне политике покажемо одговорност и снагу једне и једине недељиве државе Србије", додаје се у саопштењу.

Српска листа је после неколико дана бојкота, наставила предизборну кампању.

Са скупа у Ранилугу, поручено је да Срби треба да изађу на изборе, да сачувају право на живот и спрече формирање оружаних снага Косова.

"Скупили смо се сви на једном месту, да би били јединстевни. Да би одбранили оно што би желели да нам отму, а желе да нам отму све", рекао је Бранимир Стојановић, носилац Српске листе.

"Ми јесмо ушли на ове изборе због вас, а не због ЦИК-а и сигурно ћемо да победимо и ЦИК и све остале који нису на овој листи", навео је кандидат за посланика Слободан Петровић.

"Било ко од ових кандидата није битан, битно је да штити интересе државе Србије. Помозимо држави Србији у овом тренутку, јер је много година помагала нама", рекао је кандидат за посланика Милан Аритоновић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару