Читај ми!

Николић: "Блиц" нарушава углед председника

Председник Србије Томислав Николић оцењује да лист "Блиц", из њему непознатих разлога, у континуитету настоји да наруши његов углед и углед институције председника Србије.

Упитан да прокоментарише писање "Блица" да је његов саветник Предраг Микић инсистирао код директорке Агенције за приватизацију Виде Узелац да омогући његовом сину Жарку да по убрзаном поступку купи државну фирму, Николић је рекао да се ради о "испаду медија", и оценио да је можда власничка структура поменутог листа разлог за такво писање, преноси Танјуг.

"Блиц је имао 35 насловних страна против мене у кампањи за председника и никад није престао. Новинари вероватно не знају зашто се води таква политика, не знам ни ја. Да ли су уредници свесни да покушавају да умање мој углед у очима грађана Србије, углед институције председника. Ја јесам Томислав Николић, али народ је хтео да будем председник Републике. А можда је у питању структура власништва у листу", запитао је Николић.

Реаговала је и Служба за сарадњу са медијима председника Републике уз оцену да се "некажњено наставља кампања ширења лажи усмерених против председника Републике и његових сарадника", али је и позвала да се спречи злоупотреба државних институција као што је Агенција за приватизацију.

У саопштењу се наводи да је Блиц објавио текст "Николићев саветник уцењивао директорку" и да се каже да је директорка Агенције за приватизацију Вида Узелац поднела пријаву против Предрага Микића због тога што је наводно тражио повластице да би купио већински удео у "Радничком прихватилишту" у Београду.

У саопштењу са Андрићевог венца се наводи и да је "Радничко одмаралиште" приватизовано 4. априла 2008. године, па да је Агенција за приватизацију, због неплаћања рата, оправдано раскинула уговор 22. јануара 2010. године, због непоштовања обавеза купца.

Додаје се и да је Микић доставио један од низа дописа којим обавештава Агенцију да је заинтересован да у случају продаје удела који поседује Агенција (70 одсто) свој удео придружи односно истовремено прода, како би се постигла најбоља могућа цена.

Како се додаје, умешала се и Национална служба за запошљавање и пред Привредним судом покренула поступак за утврђивање власничких права над субјектом приватизације и то на основу решења Народног одбора града Београда из 1962. године, иако се приликом прве приватизације нису оглашавали.

"Све ово указује да је неблаговременом реакцијом Агенције начињена штета како Републици Србији тако и самом Жарку Микићу, који, обраћајући се Агенцији за приватизацију и другим надлежним органима, ни на који начин није успео да заштити своје интересе", наводи се у саопштењу.

Агенција одбацује оптужбе

Агенција за приватизацију одбацила је као "неосноване политичке критике" из кабинета председника Србије.

Агенција наводи да такве критике потврђују писање медија да је саветник председника Предраг Микић вршио притисак на на в. д. директора Агенције Виду Узелац да убрза поступак приватизације "Радничког прихватилишта" у коме власнички удео има његов син Жарко Микић, преноси Танјуг.

"Још пре пријема спорне представке в.д. директора Агенције за приватизацију је упутила пријаву Републичком јавном тужилаштву и Агенцији за борбу против корупције због сумње да ће се притисци из кабинета председника наставити", кажу у Агенцији.

Такође наводе да је у службеним просторијама у Председништву фебруара 2014. године одржан састанак и да је Микић "том приликом рекао да је заинтересован да у привредном субјекту "Радничко прихватилиште" откупи удео Агенције за приватизацију или да се изврши обједињена продаја удела Агенције и његовог сина Жарка Микића".

Менаџмент Агенције је, додаје се, предочио да предложена трансакција тренутно није могућа, јер се по тужби Националане служба за запошљвање води судски спор и тражи привремена мера забране располагањем имовине привредног субјекта.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару