Нова странка спремна за опозициони блок

Нова странка оценила је да у Србији треба да се направи снажна алтернатива власти у виду ширег политичког блока опозиционих странака и изразила спремност да буде део тога. Оставка министра Стефановића била би једини морални и политички исправан чин, рекао је Владимир Павићевић.

Заменик председника Нове странке Владимир Павићевић рекао је на конференцији за новинаре у Београду да та странка од оснивања делује опозиционо и да треба приступити договору о томе како би опозициони блок изгледао, преноси Бета.

"Нова странка нужно заузима место у том блоку", навео је Павићевић и додао да треба видети шта о том питању мисле друге странке.

Павићевић је рекао и да је јасно да са Српском напредном странком нема озбиљне сарадње.

Заменик председника Нове странке је рекао да никако не може да разуме увреду коју је премијер Вучић изрекао о тројици изузетних стручњака, оценивши да је то бахато понашање власти и да им Вучић у најмању руку дугује извињење.

"Нова странка позива министра Небојшу Стефановића да поднесе оставку јер је оставка једини морални и политички исправан чин", рекао је Павићевић, указујући да би Стефановић требало да се угледа на Немачку где су два министра поднела оставке због плагијата доктората.

По Павићевићевој оцени, уколико Стефановић не поднесе оставку, то ће бити знак да је власт Србије у тешком прекршају.

Он је рекао да нису тачне оцене Националног савета за науку и министра просвете Срђана Вербића да не постоји процедура да се утврди да је рад плагијат.

Павићевић је рекао да један од чланова Закона о високом образовању говори да постоји процедура којом се утврђује валидност и аутентичност магистарског, докторског и других научних радова.

Он је као један од примера навео Факултет политичких наука (ФПН), где је донет Правилник о акадмеској честитости.

"Од 2012. године на ФПН-у је по том правилнику кажњено 15 особа, а једна пријава је тренутно у процедури", рекао је Павићевић који је и професор на том факултету.

Павићевић је казао да докторски рад Небојше Стефановића треба да буде доступан јавности, и да је потребан и притисак јавности да академска заједница заузме став о томе.

Нова странка оценила је да одговори представника Владе Србије на оптужбе о цензури медија током ванредне ситуације због поплава, показују да је власт неспособна да решава проблеме грађана.  

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару