Читај ми!

Манцо: Србија ће бити 29. звездица ЕУ

Амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо изјавио је да очекује да Србија постане 29. чланица ЕУ и да ће Италија уложити напоре да до тога што пре дође.

"Очекујемо да Србија буде 29. звездица ЕУ, знамо да ће тако бити и надамо се да ће се то десити што пре", рекао је Манцо на пријему поводом обележавања Националног празника Италије у амбасади те земље у Београду.

"Напорно радимо на кључним поглављима 23, 24, 32 и наравно 35. Можете рачунати на Италију од 1. јула као што сте рачунали и до сада", рекао је Манцо.

"Дати бољу будућност новим генерацијама, идеје и идеале за добробит нашег али и других народа, то је оно на чему је изграђена Италија пре 68. година, али на чему је изграђено и пријатељство Италије и Србије", рекао је Манцо.

Говорећи о будућој сарадњи Италије и Србије, Манцо је рекао да су два сектора у којима се још може доста учинити култура и пољопривреда.

"Охрабривање културе у Србији ће охрабрити и њену будућност у ЕУ", рекао је амбасадор и додао да је пољопривреда једна од области којима Србија може да "обезбеди бољи живот за следеће генерације", као и да је то сектор у који доста улажу и италијанске компаније и у којем треба охрабрити улагања посебно после тешких поплава које су погодиле Србију.

Амбасадор је са српском министарком пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић свечано отварио органску башту у којој су засађене типичне српске сорте и најавио да ће следеће године госте на обележавању Националног празника те земље послужити и српским производима.

Српска министарка је изразила задовољство што је Италија препознала потенцијале Србије и указала јој подршку у области пољопривреде.

"Ово је за нас својеврсна подршка, посебно у унапређењу органске производње", рекла је министарка.

На пријему је представљен нови лого италијанске амбасаде у Београду, изабран на конкурсу на којем је учествовао велики број младих српских студената и уметника, а победнику Богдану Николићу уручена је новчана награда у износу од 1.000 евра.

Поводом овог празника, у амбасади су, поред италијанских уметничких дела која се у њој налазе, изложена и савремена дела двојице младих српских уметника Ивана Грачнера и Виктора Киса.

Пријему у италијанској амбасади присуствовао је велики број чланова дипломатског кора, представници српских власти и друге личности из света политике, цивилног друштва и привреде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару