Читај ми!

На реду промена власти у Војводини?

Паралелно са променама у руководству ДС-а настављају се полемике о промени власти у Војводини, на чијем су челу демократе. СНС позива све политичке странке у Покрајини да отворе дијалог о промени власти. За разговоре су спремни и СВМ и ЛСВ.

Као новом првом човеку демократа Бојану Пајтићу предстоји борба за консолидовање партије. Као председнику покрајинске владе - да очува већину. Посебно у ситуацији када се све чешће чује да је влада изгубила легитимитет.

"Већина је стабилна, солидна, ми смо 2008. и 2012. у коалицију примили Лигу иако нам није била потребна за већину и немам дилему да су они људи од интегритета да би улазили у процес дестабилизовања покрајинске већине", каже председник покрајинске владе Бојан Пајтић.

Поред опозиције најгласније питање легитимитета власти чији је део поставља баш ЛСВ. Међутим, у коалицију са напредњацима за сада неће Ненад Чанак, јер, како каже, лигаши нису спремни на трајни облик партнерства. Спремни су за разговор.

"Мислим да би тренутно корисније било ићи на реконструкцију али ми не бежимо ни од избора",  рекао је председник ЛСВ-а Ненад Чанак и додаје да до неких промена мора доћи.

Према његовим речима, тренутно би корисније било ићи на реконструкцију, али, како додаје, та странка не бежи ни од избора.

Док нови председник Демократа најављује да креће у борбу за ослобађање Србије од власти Српске напредне странке, напредњаци крећу у разговоре са странкама у Војводини како би био смењен Пајтић.

Потпредседник СНС-а Игор Мировић каже да је СНС позвао све политичке странке које имају политичке представнике у Скупштини АП Војводине, да отворе дијалог о промени покрајинске власти.

"Има контаката између свих политичкох странака и њихових представника, разговарамо и са великим бројем посланика и то није тајна, јер су сви свесни да овако више не може. Разговоре смо отворили у једној незваничној форми, али очекујемо да у наредних неколико недеља имамо званичне обрисе", навео је Мировић.

Председник покрајинског парламента стабилност већине мери несметаним доношењем одлука на седницама, што је до сада био случај. Ипак, Иштван Пастор, који је и председник СВМ, не бежи од разговора са напредњацима.

"Нас још нико није звао, ако буду звали сигурно ћемо се одазвати као што се одазивамо на сваки разговор који се бави значајним темама. Ми сарађујемо са СНС на државном нивоу и на локалним нивоима и ја не видим зашто то не бисмо могли да радимо и на покрајинском нивоу", истакао је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.

У међувремену на покрајинском нивоу и једна оставка. После избора Пајтића за председника ДС-а, Горан Јешић, на Твитеру је објавио да подноси оставку на функције потпредседника покрајинске владе и секретара за пољопривреду. Јешић је на изборима за председника ДС подржавао Драгана Ђиласа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару