Читај ми!

Посланичка питања

Посланици Скупштине Србије искористили су своје право да поставе питања представницима власти. Поводом проблема у пољопривреди, посланици су питали када ће у процедуру ући Предлог закона о задругарству, скренули су пажњу на решавање питања деце са ретким болестима и проналажење стратегије за незапослене на Косову.

Посланик Српског покрета обнове Мирко Чикириз упитао је премијера и ресорно министарство када ће у скупштинску процедуру ући Предлог закона о задругама, истичући да без њега не може бити обновљено пољопривредно задругарстви у Србији и решени нагомилани проблеми те гране привреде, преноси Танјуг.

Душан Милисављевић из Демократске странке, који је протеклих месеци радио на тексту закона који би регулисао права деце са ретким болестима, апеловао је на посланике да у најскорије време тај текст уврсте у скупштинску процедуру и једногласно га усвоје.

Милисављевић је објаснио да би "Зорин закон", који носи име девојчице преминуле од Батенове болести, коначно децу оболелу од ретких болести учинио видљивом у домаћим прописима.

Звонимир Стевић из Социјалистичке партије Србије констатовао је да, и поред напора које су улагали канцеларија и министарство за КиМ, још нема стратегије за решавање питања незапослености грађана Србије у покрајини.

Истичући да у овом тренутку, према евиденцијама, на КиМ има око 25 хиљада незапослених грађана Србије, Стевић је министру привреде упутио питање о мерама које влада планира за трајно и одрживо решавање тог проблема.

Посланик са листе СНС Милоје Милетић поставио је питање у вези са безбедношћу саобраћаја на магистралном путу Б14 који пролази кроз Сврљиг, изразивши наду да ће Министарство саобраћаја и Путеви Србије решити проблем на проблематичној деоници тог пута на којој су учестале несреће са смртним исходом.

Посланик Нове демократске странке Јанко Веселиновић упитао је надлежно министарство да ли ће испитати статус одборника у Зрењанину Драгана Станишића који је, према мишљењу Агенције за борбу против корупције, у сукобу инетереса, а даље обавља одборничку функцију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару