Читај ми!

Усвојене измене Закона о приватизацији

Посланици Скупштине Србије усвојили су измене Закона о приватизацији. Тим актом ће се за пет месеци продужити се живот за 164 предузећа у реструктурирању.

15.30 - Почела расправа о предложеним изменама Закона о националним саветима националних мањина.

14.05 - Посланици усвојили измене Закона о приватизацији.

10.00 - Почела седница Скупштине на којој се расправља о амандманима на Закон о приватизацији.

Министар правде Никола Селаковић најавио је да ће се за месец до месец и по дана у Скупштини наћи нови Предлог закона о приватизацији, који ће бити реформски.

Посланици Скупштине Србије усвојили су измене Закона о приватизацији, којима се за пет месеци "продужава живот" предузећа у реструктурирању.

За измене Закона је гласало 180 посланика, против - 10, уздржана су била четири посланика, док један посланик није гласао за Закон.

Tоком скупштинске расправе, Никола Селаковић je рекао да постоји могућност да тим законом буде предвиђена одговорност државе за тачност података који се буду наводили о субјекту приватизације.

"Биће озбиљно разматрано овакво уврштавање одговорности државе у нови закон о приватизацији који ће се пред вама наћи за месец, месец и по дана", навео је министар објашњавајући да је од изузетне важности укључивање одговорности државе у тачност наведених података о фирмама које се буду приватизовале.

Селаковић је додао и да не жели никога да заварава да се за 150 дана може решити проблем судбине фирми у реструктурирању, јер "када бих то тврдио био бих неодоговран према свима којих се таква изјава тиче, а и према самом себи".

"Не знам зашто немате стрпљења, када ће ускоро бити донет нови пакет мера", рекао је Селаковић посланицима током скупштинске расправе и поновио да ће држава тим пролонгирањем рока успети да од 164 предузећа спасе "немали број".

Шеф посланичке групе СНС-а Зоран Бабић рекао је да је Влада заинтересована за судбину запослених у предузећима у реструктурирању, али да није директно одговорна за стање у којем се налазе и поручио да су неки из политичке мржње према својој држави пробали да обесмисле напоре Владе Србије.

"Неки окрећу главу на другу страну и када је 'Ер Србија' у питању, која је показала пословне резултате у првом кварталу ове године. Опет из неке мржње према грађанима, према својој држави ни то не одговара. Можда је био бољи концепт када је тај исти ЈАТ гутао 55 милиона евра годишње", рекао је Бабић.

Посланик опозиционе Демократске странке (ДС) Борислав Стефановић оценио је да је Бабић својом дискусијом скренуо са тачке дневног реда "и то врло широко", јер је наводећи конкретне примере "нејасних уговорних односа" које Влада спроводи у Србији рекао да "неко ко то доводи у питање мрзи ову државу и народ".

Стефановић, који се јавио по повреди Пословника, додао је да су такве ствари "прејаке да се кажу на тај начин".

Председница Скупштине Маја Гојковић рекла је да је Бабића пажљиво слушала и да је он "вешто избегао да каже ко су људи, особе и групе које мрзе народ", те да није било разлога да реагује.

"Није било експлицитно речено ни име, ни нека политичка партија, те тиме нисам прекршила Пословник. Заиста бих га прекинула и замолила да се такве квалификације не користе", рекла је Маја Гојковић и додала да не жели да буде цензор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару