Читај ми!

Пајтић кандидат за председника ДС-а

Заменик председника Демократске странке Бојан Пајтић најавио је да ће се кандидовати за председника те странке.

Пајтић је новинарима рекао да је кандидатуру прихватио на предлог градских и општинских одбора Косова и Метохије, Војводине, Београда, као и већине одбора из централне Србије, преноси Танјуг.

"Данас сам формално прихватио предлог градских и општинских одбора да са идејом у кампању 'Повратак у будућност' објаснимо шта је визија ДС-а и које је њено место у новим политичким околностима у овој земљи", рекао је Пајтић после састанка са председницима градских и општинских одбора из Србије, одржаног у хотелу "Крагујевац".

Пајтић је рекао да ће ДС бити на челу демократског блока политичких странака, НВО, синдиката, удружења пољопривредника, јавних личности и свих, како је навео, који су спремни и имају храбрости да се супротставе режиму који нема идеју како решити проблеме у земљи, а истовремено намеће ауторитаран систем владавине.

"Формираћемо владу у сенци која ће омогућити адекватне, тематске одговоре на све изазове пред којима се Србија налази, јер не желимо да будемо критичари који неће имати одговор на који начин видимо будућност земље", рекао је Пајтић.

Објашњавајући да је кампања програмског карактера, Пајтић је рекао да она није персонална јер није познато колико ће бити кандидата за председника ДС-а.

"Ово је кампања која треба да врати наду грађанима Србије, члановима ДС-а, кредибилитет нашој странци јер је створена да буде политичка авангарда у овом друштву", рекао је Пајтић и напоменуо да је ДС данас, условно речено, маргинализована у политичком животу и да има обавезу да се стави на чело опозиционог покрета.

На питање да ли му је позната реакција Драгана Ђиласа на његову кандидатуру, Пајтић је одговорио да је процес кандидовања веома легитиман и да веома уважава све што је Ђилас урадио.

"На састанку сам рекао ако неко нешто ружно каже о Ђиласу, први ћу се супротставити, јер је то човек који је много трпео због странке у атмосфери харанге, који је медијски прогањан и оптуживан за све и свашта, при чему се радило о дезинформацијама, подметањима и сплеткама", рекао је Пајтић.

На питање зашто у кампању креће из Крагујевца, иако су крагујевачке демократе синоћ саопштиле да подржавају Ђиласа, Пајтић је одговорио да је скуп раније договорен.

Избори у Демократској странци заказани су за 31. мај и, како је Пајтић рекао, тада ће делегати представити програм странке.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару