Читај ми!

Статут Војводине до 6. јуна

Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор изјавио је да се са председницом Скупштине Србије Мајом Гојковић договорио да покрајински парламент до 6. јуна усвоји Статут Војводине.

Пастор је после састанка са Мајом Гојковић рекао да ће се Предлог Статута Војводине следеће седмице наћи пред покрајинским парламентом, а да ће се након тога о њему изјаснити посланици Скупштине Србије.

Са Мајом Гојковић сам се договорио да покрајински парламент усвоји Статут Војводине до 6. јуна, изјавио је Пастор.

Рекао је да је са Мајом Гојковић разговарао и о усвајању закона о надлежности и финансирању Војводине.

Скупштина Србије ће се о тим законима изјаснити током године, навео је Пастор.

Чланови колегијума Скупштине Војводине усагласили су на данашњој седници већину преосталих питања и на корак су од споразума о коначном тексту Нацрта статутаВојводине, саопштено је након састанка.

На састанку је договорено да се, пред сутрашњу седницу Одбора за питања уставно-правног положаја Војводине, одржи још један састанак колегијума на којем би се, након додатних консултација у посланичким групама, покушао постићи компромис о свим тачкама везаним за Нацрт. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 22. јун 2024.
35° C

Коментари

Izbor
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
А фудбал?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?