Читај ми!

УРС опстаје, могућа промена имена странке

Колегујум УРС-а одлучио да та странка задржава статус партије и најавио да постоји могућност промене имена странке.

Уз констатацију да је неопходно да се УРС врати изворним принципима, на састанку Колегијума је, како је саопштено новинарима, најављена могућност и промена имена УРС-а, у зависности од тога ко ће им се придружити, преноси Танјуг.

После обраћања новинарима, на прве разговоре о потенцијаној сарадњи отишли су копредседавајући и потпредседник УРС-а Верољуб Стевановић и Бошко Ничић, који нису желели да кажу ко ће им бити саговорници.

Ничић је рекао и да је на састанку анализирано "све шта се десило и шта ваља чинити", истакавши да је "општи закључак да треба ићи у укрупњивање политичке сцене".

Истакао је и да је закључено "да УРС треба да се врати својим изворним принципима - значи деловања и на локалу и на регијама па и на цетралном нивоу".

Ничић је најавио и да ће се се закључци Колегијума конткретизовани на седници председништва УРС-а која ће бити "одржана убрзо, одмах после првомајских празника".

Упитан значи ли то да је УРС наставио да постоји, Ничић је одговорио потврдно.

Ничић је најавио могућност и да у будућности, у зависности од исхода разговара са потенцијаним партнерима УРС промени име.

"Трудићемо се, ако улазимо у преговоре са многим поличким опцијама да будемо флексибилни у том смислу да је сваки назив могућ", рекао је Ничић.

Он је објаснио "да само промена имена не би значило ништа ако се нама не прикључе други или ако се ми не спојимо са другима па онда створимо неко ново име и то (онда) има смисла" додавси да би "само мењање имена била политичка обмана".

Упитан о бившем лидеру Млађану Динкићу, Ничић је одговорио да је он пуно значио овој политичкој организацији и да је "одлука Динкића да оде била његов лични чин".

Стевановић, који је градоначелник Крагујевца је потврдио да се поново покреће локали покрет "Заједно за Шумадију", али и "све оно што је било изворни УРС".

"Суштина је да остајемо заједно и желимо да се укрупнимо у оквиру ове организације и да УРС прерасте у нешто друго", нагласио је Стевановић.

Чланови колегијума упознати су и са финансијски стањем али га нису разматрали уз објашњење да ће се тиме бавити председништво УРС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару