Читај ми!

Јерков: Економија кључно питање

Отварање радних места и покретање привреде су кључне теме, каже портпаролка ДС-а Александра Јерков. Оптужује Владу да излаз из кризе тражи кроз намете грађанима, повећање пореза, смањење плата и отпуштање људи. Јерков понавља да ДС тражи ванредне изборе.

Портпаролка Демократске странке Александра Јерков каже да је данас кључна тема економија, односно отварање радних места и покретање привреде. Критикује актуелну владу, која, како каже, излаз из кризе тражи кроз намете грађанима, повећање пореза, смањење плата и отпуштање људи.

Јерков је рекла да је у претходних годину дана ДС предлагао неколико десетина конкретних решења за превализалежење еконоске кризе, али да влада "није имала слуха".

"Предложили смо закон о ограничавању камата у банкарском сектору који би онемогућио банке да кроз намете остварују енормне зараде, предлагали смо да се прекине задуживање земље, осим ако се не улаже у инфраструктурне пројекте и капиталне инвестиције, предложили смо да се смањи порез на зараде, да се са пољопривредницима направе уговори који ће гарантовати откуп по одређеним ценама", навела је Јерков.

Уверена да је ДС изгубио изборе 2012. године, јер су грађани који живе лоше очекивали од владе СНС-а да им омогући бољи живот, Јерков каже да је један од начина да њена странка врати разочаране гласаче да их убеди "да је ДС странка која има најстручније људе, најхрабрија решења и конкретне планове о којима говоре резултати".

Ти резултати се, додала је, јасно виде у Војводини и у Београду, где, према њеним речима, ДС има могућност да креира атмосферу и где резултати показују да странка има снагу и способност.

"За све што у претходном периоду није било добро председник странке Драган Ђилас се извинио, али кад се сада погледају резултати ове владе, види се да влада ДС није била лоша", рекла је Јерков.

Јерков је поновила да ДС тражи ванредне парламентарне изборе, јер Влада не ради добро, али и нагласила да јавност већ неко време не успева да сазна зашто то желе и функционери СНС.

"Чули смо од већине званичника СНС-а да желе изборе да би Александар Вучић био премијер и то јесте легитиман захтев, али то треба отворено рећи грађанима. Или нека кажу шта Влада не ради добро, шта ће бити додатна вредност након избора ако резултат буде такав да СНС има више утицаја у влади, или нека кажу да влада ради добро и да у том смислу не треба ићи на изборе", рекла је Јерков.

На седници Главног одбора ДС-а 18. јануара Александра Јерков очекује да већина одбора подржи политику странке, која је "једина алтернатива СНС и влади која урушава земљу".

"Велики број одбора изјаснио се о томе да није време за унутарстраначке изборе и да ДС уместо тога што појединци у њој енергију троше на то ко ће шта бити у странци треба да се преусмери на предстојеће београдске изборе, врло могуће и парламентарне, и да се мора позиционирати као једина озбиљна алтернатива свему лошем", закључује Јерков.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи