Читај ми!

Вулину забрањено да посети Ђаковицу

Министру Александру Вулину косовска полиција не дозвољава да Бадњи дан и Бадње вече проведе у Ђаковици. Вулину је одобрено да посети Косовску Митровицу, Пећ, Грачаницу, али не и Ђаковицу.

Косовска полиција одбила је захтев да се министру Александру Вулину дозволи посета Ђаковици, иако му је то претходно било одобрено, сазнаје РТС. Вулин ће, уместо у Ђаковици, на Бадње вече бити у Манастиру Грачаница.

Било је најављено да ће Вулин у Ђаковици, у Манастиру Успења Пресвете Богородице, присуствовати паљењу бадњака, а потом и вечерњем богослужењу.

То ће, после 15 година, бити прво паљење бадњака том у манастиру. У Ђаковици је некада било око 12.000 Срба, а данас су преостале само четири српске монахиње.

У саопштењу косовске полиције наведено је да је министру Вулину дозвољено да посети Косовску Митровицу, Пећ, Грачаницу, али не и Ђаковицу.

Председница Општине Ђаковица Мимоза Кусари Љиља раније је изјавила да је добила гаранције од косовске владе да Вулину неће бити дозвољено да посети Ђаковицу.

Кусари Љиља је јутрос била испред православне цркве у Ђаковици, где су стациониране јаке снаге локалне полиције и специјалних јединица, преноси агенција Бета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи