Читај ми!

Вулин: Неће бити наплате осигурања на прелазима

Од 8. јануара неће бити наплате осигурања за аутомобиле који прелазе административну линију са Косовом и Метохијом, каже министар без портфеља задужен за Космет Александа Вулин. Ништа што није договорено у Бриселу не може да буде спроведено на терену, поручује Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин изјавио је Танјугу да од 8. јануара неће бити наплате осигурања за аутомобиле који прелазе административну линију са Косовом и Метохијом.

Вулин је поручио да ништа што није договорено у Бриселу не може да буде спроведено на терену. Министар је истакао да је у интензивној комуникацији и са представнивима Срба са севера КиМ и са њиховим изабраним градоначелницима, као и са представницима ЕУ.

"Могу да кажем и пре свега умирим Србе на КиМ да 8. јануара неће бити никакве наплате осигурања и неће бити никакве промене што се тиче аутомобила који прелазе административну линију", рекао је Вулин.

Ако се то и договори, како је рекао, о томе ће се првенствено разговарати са представницима Срба са севера КиМ и ЕУ.

"Подела непотписаних летака којима није место на административном прелазу је нешто због чега смо морали одлучно да протествујемо код представника Еулекса, јер су они ти који морају да гарантују да ће се све што се дешава на админситративној линији бити у складу са Бриселским договором", рекао је Вулин.

Замолио је грађане севера КиМ да не обраћају пажњу на те летке и још једном поновио да им 8. јануара нико неће наплаћивати осигурање.

Иначе, пре неколико дана на административним прелазима Јариње и Брњак на северу Косова возачи су добијали летке на којима је писало да од 8. јануара почиње продаја полиса граничног осигурања.

У летку који су добијали возачи на прелазу Брњак пише да ће на овом и прелазу Јариње од 8. јануара 2014. године почети продаја полиса граничног осигурања, да је то у интересу возача и да се на тај начин пружа покриће за евенуално насталу штету у удесима у друмском саобраћају.

Летак је исписан на српском, албанском и енглеском језику, а дељен је возачима који су из правца централне Србије улазили преко Брњака на север Косова.

Представници Срба са севера Косова затражили су данас да представници полиције на прелазима Јариње и Брњак престану са дељењем летака.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи