Суботица, ДС тражи оставку градоначелника

Због усавајања тесном већином буџета Суботице, опозициона ДС тражи оставку градоначелника Јенеа Маглаија, замерајући да је та одлука, осим осталог, резултат "дигитрон већине".

Након јучерашњег усвајања буџета Суботице за 2014. годину, тесном већином уз подршку једног одборника опозиције, Градски одбор опозиционе Демократске странке у Суботици затражио је данас од градоначелника Јенеа Маглаија да поднесе оставку.

ДС у саопштењу оцењује да је јуче усвојени буџет безидејан и представља резултат окупљања "дигитрон већине" која "није настала ни на озбиљној визији развоја, заједничким стремљењима, а ни на разрађеном концепту развоја града, него на личној амбицији која је принцип постанућа издигла изнад принципа постигнућа".

Демократе сматрају да је на јучерашњој седници Скупштине града "непринципијелно удруживање политички некредибилних одборничких група и појединаца са циљем да се математички обезбеди скупштинска већина доживело фијаско".

"Од 49 одборника, који су пре само месец дана подржали избор новог руководства града, јуче подршку градоначелнику за буџет није дала скупштинска већина, него уз глас опозиције тек 34 одборника, чиме су му јасно показали да нема кредибилну већину нити тежину да води град у наредном периоду, наводи се у саопштењу.

Суботичке демократе наводе да градоначелник, упркос својим обећањима, није успео да обезбеди новац из републичког буџета, а то је "тобоже био разлог за формирање овакве неприродне већине".

"Будући да је таквим потезима не само оставио град без капиталних пројеката и угрозио његово функционисање, него је дискредитацијом скупштинске већине и губљењем легитимитета Јене Маглаи град увео у својеврсну политичку кризу, због које сматрамо да би једини морални чин који следи био да поднесе оставку на место градоначелника", наведено је у саопштењу Демократске странке у Суботици.

У саопштењу се наводи да буџет Суботице за наредну годину није ни социјалан, ни развојни и да не пружа одговоре на питања да ли ће бити настављена градња позоришта, реконструкција Зелене фонтане, градња пречистача у Бајмоку, аква-парка на Палићу, односно који ће нови инвеститори доћи у Суботицу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару