Читај ми!

Ђурић: Одлагање реформи скупље од избора

Без ванредних парламентарних избора и јасне политике неће бити обављен ниједан важан посао за земљу у 2014, каже потпредседник ЛДП-а Бојан Ђурић. Свако одлагање реформи кошта више него одржавање избора, каже Ђурић, тврдећи да је Закон о раду преломница за будућност земље.

Либерално-демократска партија поново је изнела став да су Србији неопходни ванредни парламентарни избори, а потпредседник те партије Бојан Ђурић образлаже да без тих избора и јасне политике после њих неће бити обављен ниједан важан посао за земљу у 2014. години.

"Неће бити озбиљно разматран и поправљен Закон о раду, неће се мрднути у завођењу реда у јавном сектору, сваку промену ће кочити неспособњаковићи, притисак противника реформи биће толико јак да ће се Србија удавити у социјалној беди и губицима. Тај луксуз земља себи не сме да дозволи" навео је Ђурић у писаној изјави.

Према његовим речима, свака недеља одлагања реформи "и робовања инерцији" кошта више него одржавање избора, те су због тога, истиче, бесмислени изговори оних који кажу да су избори скупи.

"Укупна цена избора је мања од једномесечног губитка 'Србијагаса' или губитка који ћемо имати због тога што ће у новој години пропасти многобројна приватна предузећа која више не могу да издрже неспособну и прескупу државу" рекао је Ђурић.

Како је додао, апсолутни приоритети на почетку 2014. године су Закон о раду, завођење реда у јавним предузећима, ПИО и фонду здравства и окретање променама и модернизацији образовања.

"То је тема за нове изборе у марту и зато ЛДП тражи да се ти избори одрже" рекао је Ђурић који је подвукао да је Закон о раду преломница за будућност Србије.

"Без новог Закона о раду у Србији ће и даље постојати две категорије људи - мањина која прави губитке у врховима јавних предузећа и велика већина запослених и послодаваца у приватном сектору, неколицина способних и вредних у јавном сектору и око 800.000 незапослених који плаћају страшну цену одбијања да се покрену реформе " рекао је Ђурић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару