Махмутовић одбацио Угљанинове оптужбе

Реагујући на оптужбе да је актуелна власт довела до пражњења градске касе и штрајкова радника, градоначелник новог Пазара Мехо Махмутовић поручио да "Водовод" мора да наплаћује дистрибуцију воде грађанима. За велике дугове окривљује претходну власт, на челу са Сулејманом Угљанином.

Градоначелник Новог Пазара Мехо Махмутовић је одбацио оптужбе министра без портфеља Сулејмана Угљанина да је актуелна власт ненаменским трошењем новца из градског буџета довела до пражњења градске касе и штрајкова радника и поручио да "Водовод" мора да наплаћује дистрибуцију воде грађанима.

Одговарајући на изјаву Сулејмана Угљанина поводом штрајка радника у новопозарском "Водоводу и канализацији", Махмутовић је истакао да је то предузеће у колапсу због великих дуговања грађана. 

"Град Нови Пазар јесте оснивач 'Водовода', али 'Водовод' није буџетски корисник, већ радници примају плате од зараде коју остварују наплатом дистрибуције воде", објаснио је Махмутовић у телефонској изјави Танјугу.

Како каже, у овом случају дешава се нешто специфично само за Нови Пазар, а то је да онај који продаје воду и има монопол, то јест да нема конкуренције.

"Дешава се то да они дистрибуирају воду, али ништа не наплаћују, и онда траже од града новац. Град помаже колико може кроз разне споразуме, одржавање канализационе мреже и друго, али они морају да наплате воду", поручио је градоначелник Новог Пазара.

Махмутовић је навео да су ове године из буџета града за "Водовод" издвојили 86 милиона динара, напомињујући да то предузеће последњих неколико година огромна средства троши за враћање дугова из времена, како је рекао, владавине Угљанина.

"За време његове осмогодишње владавине ниједан динар није уложен за развој 'Водовода', чак нису имали ни генерални план водоснабдевања, већ смо га ми направили", наглашава Махмутовић, додајући да је Угљанин чак одбио аустријску донацију за бустер станицу вредности 400.000 евра.

Према његовим речима, директор "Водовода" Нафиљ Сејдовић за време Угљаниновог мандата оставио је милион евра дуга овом предузећу и 400.000 евра потписаних меница, а за то време у граду је постављена и већина дивљих прикључака.

"Ми смо направили бустер станицу, очистили цевоводе од извора према граду који су се чистили први пут после 30 година, и радимо ново велико филтерско постројење. То су прве инвестиције у 'Водовод' после 30 година", истакао је гардоначелник Новог Пазара.

Махмутовић је рекао и да је комисија која је испитивала пословања за време Угљаниновог мандата установила да је оставио дуг, како каже, од 20 милиона евра и да "данас плаћају цех његових дуговања".

"Оставио је по четири плате кашњења радницима Градске управе, није плаћао одборничке накнаде, ни Градско веће, па су касније накнадно тужбама наплаћивали дуговања од нас", тврди Махмутовић.

Као пример да садашња градска власт плаћа рачуне и дуговања из времена када је Угљанин био председник општине, навео је плаћање извођења радова на непостојећој спортској сали у ОСС "Десанка Максимовић" која има само темеље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару