Угљанин: Ненаменско трошење у Новом Пазару

Ненаменским трошењем новца из градског буџета актуелна власт у Новом Пазару довела до пражњења касе и штрајкова радника, рекао министар Сулејман Угљанин. Локална самоуправа има обавезу да обезбеди све животне функције у граду, истиче Угљанин поводом штрајка радника у новопозарском "Водоводу и канализацији".

Министар без портфеља задужен за одрживи развој недовољно развијених подручја Сулејман Угљанин оптужио је актуелну власт у Новом Пазару да је ненаменским трошењем новца из градског буџета довела до пражњења градске касе и штрајкова радника.

Реагујући поводом штрајка радника у новопозарском "Водоводу и канализацији", који су због неисплаћивања плата од уторка радикализовали протест и на по три сата искључивали воду грађанима у већини насеља, Угљанин је рекао да локална самоуправа има обавезу да попут доброг домаћина обезбеди све животне функције у једном граду.

Угљанин подсећа да у време његовог мандата као председника општине Нови Пазар, "никада нису касниле плате радника, а све градске и животне функције града су биле без застоја".

"Апелујем на градску власт да новац из градског буџета наменски троши на основне животне функције града, а не на уличне забаве, непотребне саветнике, хотеле, дневнице и путовања", истакао је Угљанин у писаној изјави достављеној медијима.

Министар је позвао грађане и раднике "Водовода" да непромишљеним потезима не отежавају живот једни другима, већ да узајамном солидарношћу натерају градску власт да измири обавезе према запосленима, омогући уредно водоснабдевање и друге животне функције у граду.

Радници "Водовода" у Новом Пазару почели су са штрајком 19. децембра.

Председник Самосталног синдиката у том предузећу Јусо Лубура рекао је локалним медијима да су почели да искључују воду због великих дуговања грађана која износе више од три милиона евра.

"На овај непопуларни потез смо заиста били принуђени, јер због неплаћања грађана, који нам за воду дугују преко три милиона евра, предузеће је у колапсу, а ми десет месеци не примамо плату", рекао је Лубура.

Како је истакао, уколико ове мере не буду дале позитивне резултате, радници ће бити принуђени да предузму још радикалније потезе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару