Цвијан: Кршење људских права

Посланик СНС-а Владимир Цвијан поновио да ће се кандидовати за председника те странке и новинарима поделио летке "Смем и знам", које је припремио за Изборну скупштина СНС.

Посланик Српске напредне странке Владимир Цвијан, који је најавио да ће се кандидовати за председника те странке, изјавио је да је покренуо кампању како би заинтересоване у међународној заједници упознао са, како тврди, политичким повратком Србије у 90-те године прошлог века.

Цвијан је новинарима у Скупштини Србије, по повратку из Велике Британије, рекао да је завршио прву у низу међународних посета, чији је циљ скретање пажње на кршења људских права у Србији, и упозорио да је међународна заједница забринута због притисака на медије и гушења опозиције у Србији.

Он је навео да је са саговорницима у Великој Британији разговарао и о предстојећим изборима у СНС и да је наишло на неодобравање то што се притисцима излажу они који критикују лидера СНС Александра Вучића.

"Велика је забринутост међународне заједнице због тога што било ко, ко другачије мисли, трпи притиске и веома је одјекнуло то што овде неки, када неко другачије мисли, ломе кваке и раде сличне ствари. Зато позивам мог противкандидата да не ради такве ствари", рекао је Цвијан.

Он је позвао све грађане који трпе притиске због тога што другачије мисле да, без обзира на своју политичку припадност, затраже помоћ како би могли да добију правну асистенцију или како би се њихов проблем интернационализовао.

"Позивам вас да ми се без страха, ако било ко осећа притиске зато што другачије мисли и добија претње, слободно јавите. Ту сам као правник да помогнем и да, ако треба, обавестим људе у међународној заједници", рекао је Цвијан, који није одговорио на питање ко су му били саговорници у Великој Британији, већ је новинаре упутио на Твитер.

Цвијан је новинарима поделио летке које је припремио за предстојећу, јануарску изборну скупштину СНС, на којима стоји порука "Смем и знам".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару