ДСС се не осећа прозваним због саопштења СНС-а

Демократска странка Србије не осећа се прозваном у саопштењу Градског одбора напредњака, у коме се критикује рад појединих коалиционих партнера у Новом Саду, рекао председник Градског одбора ДСС-а Борко Илић. Кадрови ДСС-а одговорно и савесно обављају своје послове, истиче Илић.

Председник Градског одбора Демократске странке Србије Нови Сад Борко Илић изјавио је да се та странка апсолутно не осећа прозваном у саопштењу Градског одбора Српске напредне странке, у коме се критикује рад појединих коалиционих партнера у градској власти у Новом Саду.

Илић је рекао да такав став проистиче из чињенице да кадрови ДСС-а у градској власти одговорно и савесно обављају своје послове.

"Што се тиче избора, ДСС се никада није плашила избора, нисмо се бојали избора ни код Слободана Милошевића 1993. године, не бојимо се избора ни сада, 2013. године. Ако је у интересу Новосађана да избора буде, онда је и ДСС за изборе", рекао је Илић додајући да лично сматра да избори нису у интересу Новосађана, јер тек, како је рекао, предстоје велики задаци и планови за Нови Сад.

Илић је истакао да, према његовим сазнањима, коалиција у граду за сада функционише добро, буџет је усвојен на седници Градског већа и у петак би, по њему, требало да буде усвојен и у Скупштини Града Новог Сада.

"За сада коалиција функционише у интересу Новосађана, наравно да у свакој коалицији с пуно странака постоје различити интереси и различите политичке идеје, али коалиција апсолутно функционише и нема разлога да се сада пред усвајање буџета дешава било шта што би штетило интересу грађана Новог Сада, а највећи интерес Новосађана је да се усвоји буџет за 2014. годину", сматра Илић.

Председник новосадског ДСС-а рекао је да би избори, уколико до њих дође, све заморили, али је поновио да је, уколико до избора ипак дође, ДСС спреман за њих.

"Имамо програм, препознатљиви смо, једини смо против уласка у Европску унију, једини смо за то да Нови Сад поново добије место које заслужује, а то је да поново буде најбоља локална самоуправа у Србији", истакао је Илић, додајући да је актуелна градска власт за годину и по урадила много тога за Нови Сад.

На питање новинара да прокоментарише критике опозиције у Новом Саду да актуелна градска власт током свог досадашњег мандата ништа није учинила за град, Илић је кратко одговорио: "А ко је опозиција у Новом Саду?"

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару