Новосадски СНС: Демократе, гледајте у своје двориште

Новосадски напредњаци поручили Градском одбору демократа да пре него се упусте у политичку, моралну и сваку другу анализу прилика у том граду треба да погледају у своје двориште. Реагујући на саопштење демократа да су неспособни и несложни, напредњаци истичу да је ДС до сада имала највеће "осипање" одборничке групе у историји Скупштине града.

Градски одбор Српске напредне странке, одговарајући на саопштење Градског одбора ДС Нови Сад, поручио је новосадским демократама да би, пре него се упусте у политичку, моралну и сваку другу анализу прилика у Новом Саду требало да погледају у своје двориште.

"Поводом квалификација од стране Демократске странке упућених актуелној градској коалицији да је неспособна и несложна, СНС позива демократе да они не квалификују никога, а поготово не оним особинама које красе управо ДС, где би само требало да се придода да су они ништа друго него криминално удружење, уз то што су неспособни и несложни", наводи се у саопштењу новосадских напредњака.

Из СНС кажу да се то колико је Демократска странка способна види по томе што им се "странка распала чим су изгубили све полуге власти и по томе какве резултате остварују на свим изборима одржаним у последњих годину и по дана".

По новосадским напредњацима, ДС је последња која треба да говори о слози, с обзиром на чињеницу да се "толико осипање одборничке групе није десило у досадашњој историји Скупштине града Новог Сада, као што је то случај са одборничком групом ДС у овом сазиву".

"Лицемерје Демократске странке нема границе, колико год били критични према актуелној коалицији у Новом Саду, СНС је сасвим сигурна да би ДС оберучке прихватила позив да буде део власти, подразумева се, са онима које данас најжешће критикује", наводи се у саопштењу и додаје да напредњаци "разумеју да ДС не може да функционише ван власти јер су пљачкашки орјентисани, а власт искључиво виде као прилику за пљачку".

На саопштење новосадских демократа реаговао је и потпредседник Градског одбора СНС Нови Сад, Дамир Зобеница, који је рекао новинарима да онај ко је уништио јавни сектор у граду нема право да коментарише било кога.

"Они који причају о неслози унутар владајуће коалиције у Новом Саду не треба то да раде, већ би требало да раде, довољно је само да преброје одборнике у оквиру своје одборничке групе и да онда причају о слози", казао је Зобеница.

Раније, реагујући на претходно саопштење СНС, у којем је, између осталог, предочено да напредњаци убудуће неће по сваку цену чинити градску власт уколико не буду могли у потпуности да прате државну и страначку политику, градски одбор ДС истакао је да је "коначно добио потврду свега о чему су функционери Демократске странке у Новом Саду говорили месецима у назад".

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду претходно је саопштио да напредњаци убудуће неће по сваку цену чинити градску власт уколико не буду могли у потпуности да прате државну и страначку политику, као и да неће дозволити неодговорно понашање појединих коалиционих партнера.

"Праћење државне политике, чији је главни носилац Александар Вучић, подразумева промену система вредности тј. односа према раду свих који се баве политиком и који су укључени у извршну власт", каже се у саопштењу напредњака.

Напредњаци истичу да "уколико СНС не буде у могућности да спроводи такву политику, тачније уколико не буде имала довољан број партнера који ће је пратити на том путу онда Српска напредна странка више неће бити део овакве већине у Скупштини града Новог Сада".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару