Читај ми!

Михајловићева: СНС у јануару о изборима

Потпредседница СНС-а и министарка енергетике Зорана Михајловић каже да би СНС почетком јануара могао да одлучи о расписивању ванредних избора. Душан Бајатовић препрека за реформу "Србијагаса", тврди Михајловићева. Сматра да је штета што је Оливер Антић и даље саветник председника Србије.

Српска напредна странка могла би у првих 10 дана јануара 2014. да донесе одлуку о томе да ли ће бити расписани ванредни парламентарни избори, изјавила је потпредседница СНС-а и министарка енергетике Зорана Михајловић.

"Одлука о изборима зависиће од тога да ли у 2014. години заиста желимо реформе и којом брзином хоћемо то да радимо", рекла је Михајловићева у интервјуу за агенцију Бета и истакла да ванредни парламентарни избори не могу да успоре европски пут Србије.

Потпредседница најјаче странке владајуће коалиције казала је да на састанцима страначких органа СНС-а није "временски одређивано" када ће бити донета одлука о изборима, иако више чланова странке излази у јавност и говори да је за изборе или против њих.

"То је у реду до седнице Председништва која ће бити одржана у најкраћем временском периоду, где ћемо сести и изнети мишљење као чланови тренутно најјаче странке у Србији", рекла је Михајловићева.

Према њеним речима, Влада Србије је направила политичке искораке и урадила одличне ствари.

Оцењујући да је почетак преговора са ЕУ одлична вест за Србију и да даје могућност да се то искористи да друштво да буде уређеније, напоменула је да то само по себи није довољно.

"Људи морају да живе боље, сада то можемо да омогућимо и то је разлог због кога се ја залажем за изборе. Мислим да ствари морају да иду много брже и да буду ефикасније", рекла је Михајловићева.

"Бајатовић препрека реформи 'Србијагаса'"

Министарка енергетике отпужила је генералног директора "Србијагаса" Душана Бајатовића да је препрека за реформу тог јавног предузећа које прави губитке.

Михајловићева је рекла да је, када неко каже да ће ванредни избори успорити европски пут Србије, исто као када потпредседник Социјалистичке партије Србије и истовремено генерални директор "Србијагаса" (Душан Бајатовић) каже да СПС није кочница реформама.

"Можда СПС није, али генерални директор 'Србијагаса' очигледно јесте кочница реформама тог предузећа", истакла је Михајловићева.

Министарка енергетике је нагласила да сваки дан који се губи у томе што се не реформише "Србијагас" државу кошта не само новца већ и отворене могућности да неко, за дугове, преузме то предузеће.

"Сигурана сам да то Влада Србије неће, а посебно неће Министарство енергетике, јер су 'Србијагас' и 'Електропривреда Србије' два стожера у енергетици Србије и не треба да се приватизују него да буду развојна шанса заједно са свим инфраструктурним пројектима", рекла је Михајловићева.

Најавила је да ће за месец дана "Србијагас" бити финансијски реструктуриран, али да поред тога мора да се уради и организационо реформисање.

"То значи постојање два предузећа која ће бити акционарска друштва у државном власништву. Једно ће се бавити пре свега 'Јужним током', односно гасоводима на високом притиску, а друго дистрибуцијом", навела је Михајловићева.

Истакла је и да није постојала политичка воља да се "Србијагас" и остала јавна предузећа реформишу, што је још један од разлога за ванредне изборе.

Број коментара 34

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару