Читај ми!

Линта: Притисак на избегле да одјаве пребивалиште

Чиновници у конзулатима Хрватске у Београду и Загребу врше притисак на избегле који имају пребивалиште у тој земљи да га одјаве, тврди Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта и захтева од Загреба да реагује.

Председник Коалиције удружења избеглица Миодраг Линта тврди да хрватски чиновници у конзулатима у Београду и Загребу врше притисак на избегле из Хрватске који имају пребивалиште у тој земљи да га одјаве и тражи од Загреба да реагује.

"Хрватски чиновници у полицијским станицама у Хрватској, а посебно у конзулатима у Београду и Суботици врше притисак на грађане који имају хрватско пребивалиште да га одјаве и тиме им онемогућавају да задрже и хрватско пребивалиште и личне карте", рекао је Линта у Скупштини Србије.

Линта, који је и посланик СНС-а, рекао је да у обрасцима које је припремио МУП Хрватске грађанима јасно стоји слобода избора да задрже личне карте те земље до пет година.

Навео је да су до њега дошле информације и да га хрватски чиновници "блате", а разлог за то види у чињеници да сваки дан одлази у конзулат у Београду и информише Србе из Хрватске о одредбама закона како не би пристали на те притиске.

"Жалосно је да хрватски чиновници крше закон, да блате посланика наводно пријатељске земље како каже Загреб и да не поштују политичке ставове хрватског премијера Зорана Милановића”, рекао је Линта и позвао министарку спољних послова Весну Пусић и амбасадора Хрватске у Београду Гордана Маркотића да престане притисак на Србе избегле из Хрватске.

Линта је додао да Влада Хрватске још није усвојила уредбу којом се продужава рок за пријаву, иако је амбасадор Маркотић рекао да ће рок бити продужен за шест месеци или годину дана.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи