Читај ми!

Михајловић: Избори зависе од реформи

О ванредним изборима није било речи ни на седницама страначких органа, нити у разговорима са коалиционим партнерима, а о томе су само своје мишљење износили чланови Председништва СНС-а, или чланови странке, каже потпредседница СНС-а Зорана Михајловић. Избори ће зависити од тога којом брзином спроводимо реформе, а ми хоћемо брзо, додаје Михајловићева.

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је да на седницама страначких органа није било речи о евентуалним ванредним парламентарним изборима и да таквог разговора није било ни са коалиционим партнерима, уз оцену да ће избори зависити од брзине реформи.

Михајловићева је на конференцији за новинаре рекла да су чланови Председништва СНС-а, као и чланови странке, излазили у јавност и износили мишљење о томе да ли су за изборе или против њиховог одржавања, да је међу њима била и она, али да треба подвући да су реформе императив.

Према њеним речима, у 2014. години треба завршити са свим резовима у привреди и не сме се дозволити да се формира антиреформски блок или антиреформско понашање.

Објаснила је да под тим подразумева стални отпор - да кад год нешто треба учинити, из разних разлога, то не може да се уради.

"Избори ће зависити од тога којом брзином спроводимо реформе - а ми хоћемо брзо", рекла је Михајловићева.

Министарка је поновила да о ванредним изборима није било разговора ниту унутар странке нити са коалиционим партнерима.

"Коалициони партнери или било ко други морају да размишљају о томе када кажу да реформе не смеју бити разлог за изборе, а када, с друге стране, имамо јавна предузећа која нису реформисана а припадају такође, на неки начин, коалиционим партнерима", рекла је Михајловићева упитана да прокоментарише изјаве из СПС-а да избори не би били добри за брзину реформи.

Година великих политичких искорака

У 2013. години направљени су велики политички искораци у европским интеграцијама и када је КиМ у питању, а за СНС је 2014. - година реформи, пре свега у економији, изјавила је Зорана Михајловић.

Михајловићева је, анализирајући протеклу годину, рекла да је СНС, која чини Владу Србије посебно поносна што је направљен велики искорак ка европским интеграцијама и што су за време ове владе у којој су и напредњаци, отворени преговори са ЕУ.

"То сматрамо веома важним за грађане Србије и за нашу земљу, и на то смо посебно поносни и зато то стављамо на прво место", рекла је Михајловићева, која је истакла да је направљен и један огроман политички искорак поводом Косова и Метохије, потписивања споразума у Бриселу, а такође и споразума о енергетици, телекомуникација, организације избора, формирања ЗСО...

"Ту посебно истичем и поверење које Срби са КиМ имају не само у Владу већ пре свега у председника СНС-а Александра Вучића", рекла је она.

Михајловићева је истакла и резултате у борби против корупције и криминала, и успостављање система у тој борби, стабилан курс динара без трошења средстава из девизних резерви да би се он бранио, ниску инфлацију, заустављање раста незапослености...

"Регион у којем није заустављен раст незапослености јесте Војводина и дубоко верујем да ће ту доћи до одређених промена и да ће грађани Војводине добити другачију власт, која ће радити за грађане Војводине, а не за себе", додала је Михајловићева.

Она је у сфери економије истакла и "Ер Србију", 100 милиона долара за наводњавање, скору изградњу новог електроенергетског објекта у Костолцу...

СНС је поносна на све што је урађено у претходном периоду, али није задовољна, рекла је она и навела да је за СНС 2014. - година реформи пре свега у економији.

"Ефикасних интензивних реформи - пре свега у економији. Као што смо направили политички искорак - у европским интеграцијама, тако хоћемо у 2014. години економски искорак, јер желимо да се у Србији живи боље, да се отварају нова радна места и да животни стандард буде виши", рекла је Михајловићева и најавила завршетак реструктурирања предузећа у наредној години.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи