Николић: Чланство у ЕУ шанса за младе

Чланство у ЕУ треба да покрене Србију и да пружи шансу младим и образованим људима, рекао председник Србије Томислав Николић.

Председник Србије Томислав Николић рекао је да чланство у ЕУ треба да покрене Србију и да младим и образованим људима пружи шансу, али да и сами преговори то омогућавају, јер млади могу лакше да дођу до посла.

Николић се, на додели признања почасног грађанина Чачка, осврнуо на јучерашњу одлуку из Брисела и истакао да шанса младих и образованих лежи у чланству у ЕУ.  

Како је рекао, од када је постао председник Републике указује на то да су пријатељи Србије и на истоку и на западу, и да то што Србија жели у ЕУ, не значи да неће бити пријатељ са Русијом, Кином и свима другима.

"Као што не можемо без Русије, не можемо ни без ЕУ", истакао је Николић.

Уз оцену да "ЕУ није тренутно мамац какав је била пре 10 година", Николић је, међутим, навео и да ЕУ поједине чланице извлачи из кризе што је много лакше када су оне у оквиру те организације.

"ЕУ има добар систем уређења државе, судства, заштите људских права, а све то треба урадити у Србији", навео је Николић и додао да у ЕУ нема оволико криминала, нарочито код људи који примају плату од државе.

То се мора искоренити, што је веома тежак задатак, рекао је Николић и додао да "тај посао тренутно обавља најспособнији човек у држави".

Николић је нагласио да Влада Србије води добру политику, због чега сматра да опозиција нема аргумената за замерке, већ само може да се служи увредама, псовкама и клеветама.

"Тренутно нема бољег програма, јер Влада води најбољу политику, а опозиције је све мање, што није добро", рекао је Николић и изразио уверење да свака влада мора имати јаку опозицију.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару