Динкић: СНС ће ускоро расписати изборе

Није природно да странка која има највећу подршку грађана нема свог премијера, рекао лидер УРС-а Млађан Динкић и оценио да ће СНС ускоро расписати и парламентарне изборе. Динкић сматра погрешним то што је Влада одустала од подстицаја за стране улагаче.

Председник Уједињених региона Србије Млађан Динкић сматра да ће СНС ускоро расписати и парламентарне изборе, јер није природно да странка која има највећу подршку грађана нема свог премијера.

Овде можете погледати/преузети емисију Око

Коментаришући резултате које је УРС остварио на изборима на Вождовцу, у Оџацима и Костолцу, Динкић је рекао да су за лош резултат у Београду сами криви, и да ће доћи до промена.

На место председника градског одбора поставиће Сузану Грубјешић, а за њеног потпредседника Мирослава Чучковића. На тај начин најавио је повратак, како је рекао, "нашој политици".

Председник УРС-а верује да ће после недељних избора, СНС ускоро расписати и парламентарне изборе, јер, како каже, није природно да странка која има највећу подршку грађана нема свог премијера.

Динкић, иако је заменик председника Комитета Владе за сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима, није присуствовао састанку председника Републике Србије Томислава Николића и принца престолонаследника Мухамеда бин Заједа.

Он сматра да су тако одлучили председникови саветници, а каже и да то није први пут да он учествује у склапању послова, а када дође до "сликања", њега не зову.

Према Динкићевим речима, инвестиције могу да промене тренутну слику Србије, као што је то "Етихад" успео са "ЈАТ-ом".

Председник УРС-а критиковао је рад министра привреде Саше Радуловића, и сматра да је ово лош курс Владе, јер се штеди на пољопривреди. "На тај начин неће бити повећан бруто друштвени производ Србије следеће године", тврди Динкић.

Сматра погрешним и то што је Влада одустала од подстицаја за стране улагаче. Због тога, како каже, у време кризе страни привредници одлазе у друге земље. Као још један лош потез Владе види и одлуку да укине фонд за развој СИЕПА.

Вест о томе да ће преговори са Европском унијом почети 21. јануара, Динкић оцењује као добру, али не мисли да је то нешто сјајно, јер ће, како каже, Србија у најбољем случају у Европску унију ући тек 2020. године, а до тада има пуно тога да се уради.

Верује и да је Србија у лошијој ситуацији у односу на државе које су раније приступиле Унији, јер више нема претприступних фондова као раније, а и сама Европска унија је у великој кризи.

"Србија неће живети боље 2015. године, као што је најавио министар финансија Лазар Крстић, ако Србија следеће године не врати две и по милијарде дуга од кредита", тврди Динкић.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару