Косовска Митровица, преговори о коалицији

"Српска" и листа СДП Оливера Ивановића започели консултације о формирању владајуће коалиције у северној Митровици. Потребна нам је двотрећинска већина за конституисање Скупштине општине, па ћемо преговарати и са осталим представницима одборничких група и појединцима, каже Ивановић.

На инцијативу новоизабраног градоначелника Крстимира Пантића, у Косовској Митровици је данас одржан састанак Грађанске иницијативе "Српска" и СДП Оливера Ивановића о формирању владајуће коалиције у северној Митровици.

"Разговори су били само о принципима и у сваком случају све опције које будемо договорили ставићемо на папир", рекао је за агенцију Бета Оливер Ивановић. Додао је да ће бити сачињен коалициони споразум, ако буде договора о формирању власти.

"За сада је евидентно да ми имамо по шест одборничких мандата ('Српска' и СДП) и да наша листа има могућност да нашој одборничкој групи придружи још једног члана", рекао је Ивановић.

Нагласио је да то неће утицати на постигнути договор јер ће тај члан имати обавезу да поштује правила и договоре који буду постигнути.

Према Ивановићем речима, наставак преговора предвиђен је за два дана и тада ће бити дефинисани сви детаљи и потписан споразум.

Конститутивна седница Скупштине општине заказана је за 24. децембар у 11.00 и биће одржана у просторијама Општине северна Митровица.

"Потребна нам је двотрећинска већина (за конституисање Скупштине општине) што значи да ћемо ући у преговоре и са осталим представницима одборничких група и појединцима", рекао је Оливер Ивановић.

У локалном парламенту у северној Митровици биће и одборници Демократске партије Косова Хашима Тачија која има три мандата, Демократски савез Косова, Алијанса за будућност Косова, Бошњачка странка и Самостална либерална странка које имају по једног одборника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
38° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару