Читај ми!

ДСС тражи ванредне парламентарне изборе

Након победе СНС-а на локалним изборима природно је и да београдски и ванредни парламентарни избори буду одржани 16. марта идуће године, сматра ДСС. Власт не само да диктира шта може да се пише, већ и који термини могу да се користе, каже портпарол странке Петар Петковић.

Демократска странка Србије сматра да је после апсолутне победе Српске напредне странке на јучерашњим локалним изборима природно да београдски и ванредни парламентарни избори буду одржани 16. марта идуће године.

Портпарол ДСС-а Петар Петковић рекао је и да та победа напредњака показује да премијер и лидер социјалиста Ивица Дачић више нема легитимитет да води Владу Србије.

Петковић сматра и да "апсолутна победа" СНС-а на изборима у Оџацима, Костолцу и Вождовцу представља "врухунац напредњака, али и почетак пада те странке".

"Природно је да буду расписани ванредни парламентарни избори заједно са београдским", рекао је Петковић, додавши да ДСС сматра да би ти избори требало да буду одржани заједно - 16. марта идуће године.

Према његовим речима, разлог за расписивање ванредних републичких избора је и то што је СНС истовремено најодговорнији за територијално, економско, духовно и морално урушавање државе.

Петковић је оценио и да у медијској сфери влада "потпуна блокада" за било које политичко мишљење које је супротно наставку европских интеграција Србије.

Портпарол ДСС-а је рекао и да власт "не само да диктира шта може да се пише, већ и који термини могу да се користе", додавши да "медијска сцена у Србији клизи у једноумље" слично времену из комунизма.

Петковић је у том контексту упитао да ли је тачно "да саветница у Канцелерији за КиМ Зорица Радовановић тражи да се, после почетка примене споразума о интегрисаном управљању прелазима уместо граница и царина користе термини административни прелази и наплата дажбина на Јарињу и Брњаку".

"На Јарињу и Брњаку се налазе цариници и полиција лажне државне Косова и то сви могу да виде", рекао је Петковић, додавши да је то "свима познато", као и да "новац од царине иде у буџет лажне државе Косово".

Петковић истиче и да је и зато време да што пре дође до расписивања ванредних парламентарних избора, као и зато што је "Србија све задуженија, а народ нема пара и буквално преживаљава".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару