Читај ми!

Званичници СНС-а за ванредне изборе

Време је за ванредне парламентарне изборе, сагласни званичници СНС-а Зорана Михајловић, Зоран Бабић и Небојша Стефановић. Они, такође, сматрају да је војвођанска власт изгубила легитимитет и очекују победу на изборима у Београду.

Званичници Српске напредне странке Зорана Михајловић, Небојша Стефановић и Зоран Бабић сматрају да је време за расписивање ванредних парламентарних избора.

Потпредседница СНС-а Зорана Михајловић изјавила је да је поверење грађана које је СНС добио на локалним изборима понос, али и обавеза и да је зато време за ванредне парламентарне изборе, о којима ће бити речи на наредним седницама Председништва.

Михајловићева је у интервјуу за Танјуг навела да је велики део чланова Председништва СНС-а "жељан" ванредних парламентарних избора и да су свесни да би то странци највише одговарало, јер је реалност да у Србији имају примат.

Потпредседница СНС-а није могла да каже кад ће бити одржана прва следећа седница Председништва, али је навела да ће на њој бити речи о политичкој ситуацији у земљи, изборима, седници ванредне страначке скупштини, директорима јавних предузећа.

Михајловићева очекује победу напредњака и на изборима у Београду, мада, додала је, још се не зна ко ће бити кандидат те странке за градоначелника, али се о томе разговара.

Њено мишљење је и да су избори у Војводини неопходни, јер, како је рекла, власт у тој покрајини не одговара "реалном осећању грађана", што, додала је, потврђују и резултати на протеклим локалним изборима.

Тај став дели и потпредседник СНС-a Небојша Стефановић, који је рекао да су локални избори у Војводини ове године показали да ДС више не ужива поверење грађана и да би легитимитет своје власти у Покрајини требало да провери.

И шеф посланичке групе напредњака у Скупштини Србије Зоран Бабић и потпредседник СНС-а Горан Кнежевић придружили су се данас страначким колегама и истакли да ванредни парламентарни избори треба да буду расписани.

Бабић је новинарима у парламенту рекао да ће одлука о ванредним парламентарним изборима бити донета на седницама страначких органа, прецизирајући да ће она бити донета након седнице Главног одбора странке.

Према његовим речима, СНС никада није бежао од одговорности нити ју је пребацивао на партнере, а као највећа и најдоминантнија странка у власти, самим тим је и најодговорнија.

На питање новинара шта све треба напредњаци да среде у својим редовима, Бабић је рекао да не види шта треба да се сређује и додао: "Хвала на питању, добро смо. Радимо веома одговорно."

Бабић је прецизирао и да је стање у СНС-у исто као и у време њеног формирања, али сада се само тражи много веће залагање.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару