Весић: И ДС је смењивао кадрове

Нема политички мотивисаног смењивања у градској управи, рекао секретар Привременог органа Београда Горан Весић. Одбацујући оптужбе демократа, Весић подсећа да је управо ДС смењивао директоре и старешине широм Србије.

Секретар Привременог органа Београда Горан Весић одбацио је оптужбе Демократске странке о политичкој мотивисаности смењивања у градској управи и навео да би "желео да верује да су оне последица нетачних информација".

Привремени органи које је постављала прошла влада од 2008. до 2012. године смењивали су директоре и старешине органа управе, подсетио је Весић.

"Посебно наглашавам пример општине Земун 2009. године, у којој је привремену управу увела градска власт на челу са Ђиласом и сменила све начелнике општинске управе, као и директора и Управни одбор јединог општинског предузећа - 'Пословни простор'", навео је Весић.

Додао је да се исто дешавало у Зрењанину, Ваљеву, Аранђеловцу, Косјерићу, Руми, Кули, Бачкој Паланци, Богатићу, Новом Пазару, Бабушници, Смедереву и у Блацу.

"Заиста не разумем како је тада то било по закону, а сада није", нагласио је Весић.

Председник београдског одбора Демократске странке Балша Божовић изјавио је раније да је привремена управа главног града сменила још неколико заменика секретара и директора "само зато" што их је поставила ДС.

Весић је у саопштењу навео и да је на седници Привременог органа именован Никола Ковачевић за вршиоца дужности директора јавног предузећа "Београдска тврђава" уместо досадашњег директора Милана Тлачинца, коме 25. децембра истиче мандат.

"Мандат Николи Ковачевићу почиње 26. децембра. Шта је требало да урадимо? Да допустимо да 'Београдска тврђава' нема директора у мандату као што је случај са скоро 30 директора културних институција? Урадили смо управо оно што нам закон налаже - уместо директора коме је истекао мандат именовали смо вршиоца дужности како би предузеће нормално радило", навео је Весић.

Додао је да је досадашњи директор ЈКП "Јавно осветљење" Петар Шишовић поднео оставку због преласка на нову дужност у ЈКП "Водовод и канализација", а да је уместо њега за вршиоца дужности именован Александар Цинцар-Поповски.

Према његовим речима, Привремени орган основао је Радну групу за припрему одлуке о утврђивању критеријума и мерила за обим буџета градских општина.

Весић је нагласио да су припадници Радне групе чланови СНС-а, СПС-а, ДС-а и УРС-а, и упитао да ли је то политичка освета.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару