Читај ми!

Традициja пријатељствa Србије и Емирата

Србија није привржена Емиратима зато што је реч о економски моћној држави, већ зато што постоји традиционално пријатељство два народа, истакао председник Србије Томислав Николић у разговору са принцом Абу Дабија шеиком Мухамедом бин Заједом. Шеик истакао да цени искреност српских пријатеља и да ради искључиво са партнерима којима верује.

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је са принцом Абу Дабија шеиком Мухамедом бин Заједом и том приликом истакао искрено и отворено пријатељство двају народа

"Србија није привржена Емиратима зато што је реч о економски моћној држави, већ зато што постоји традиционално партнерство и отворено пријатељство двају народа. Ми знамо да се многе земље боре за вашу наклоност, а ви сте изабрали баш Србију. Српски народ то зна да цени", истакао је председник Србије.

"Када сте пре нешто више од годину дана дошли овде, препознали сте нашу политику, нашу одлучност да Србија буде мирна и стабилна земља", нагласио је Николић и додао да гарантује да се та политика није променила.

Председник Томислав Николић известио је свог саговорника о значајним резултатима који су постигнути, пре свега на обнављању старих пријатељстава Србије, унапређењу угледа земље у свету, наставку остваривања стратешких приоритета, који се тичу евроинтеграција и стварања амбијента за привлачење страних инвестиција.

"Инвестиција у 'Ер Србију' се успешно реализује и то је снажан мост који Србију повезује са светом", подвукао је председник.

Нагласио је и да се проблем Косова и Метохије решава на најбољи могући начин, који ће бити задовољавајући за обе стране.

Шеик Мухамед бин Зајед рекао је да веома цени искреност српских пријатеља и истакао да та земља ради искључиво са партнерима којима верује.

"Ми верујемо у Србију, верујемо у наше пријатељство" нагласио је шеик Бин Зајед.

Поручио је да је задовољан статусом инвестиције у "Ер Србију" и истакао уверење да ће та инвестиција бити добар пример и за друге потенцијалне инвеститоре.

Шеик је нагласио да је истрајан и упоран рад председника и Владе донео видљиве резултате и да ти резултати чине Србију стабилним и пожељним местом за инвестиције.

Састанку су присуствовали премијер Ивица Дачић и потпредседник Владе Александар Вучић, и многи други званичници из Србије и Уједињених Арапских Емирата.

На састанку је било речи и о инвестицијама у српску пољопривреду, инфраструктуру, као и пројекат "Београд на води".

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару