Нова странка: Да паметни и фини престану да ћуте

У Србији треба прекинути праксу да паметни и фини ћуте, а да власт освајају они који лажу и варају, рекао лидер Нове странке Зоран Живковић у кампањи за локалне изборе на Вождовцу.

Лидер Нове странке Зоран Живковић изјавио је да се у Србији мора прекинути пракса да добри, паметни и фини људе ћуте и склањају пред онима који стално освајају власт захваљујући лажима и преварама.

Нова странка је, у склопу предизборне кампање за локалне изборе на Вождовцу, одржала данас протесну конфенцију испред зграде општине са које је, уз повике "доле влада", позвала грађане да изађу на изборе 15.децембра.

Лидер те странке Зоран Живковић је истакао да је дошло време да поново почене процес ослабађања Србије који је започео после 5.окобра 2000. године, истакавши да су први корак у томе избори на Вождовцу.

"То је први корак, пред нама је дуг пут, и ми трчимо мартатон", рекао је Живковић додавши да у Србији данас, осим Нове странке, не постоји алтернатива или опозиција, већ само постоји бивша и садашња власт.

Живковић, који је бивши премијер, оштро је критиковао локалну вождовачку власт, коју предводе напредњаци, јер није дозволила да се општинска сала користи за станачке трибине и сучељавања.

Он је рекао да је Нова странка тражила од Општине да им дозволи да салу искористи за своју трибину, а потом и за сучељавање свих странака које учествују на локалним изборима.

Према његовим речима уместо тога добили су одговор да се сала кречи и да ће је, потом, користити општинска изборна комисија ".

Живковић је додао и да су представници Нове странке приликом предаје изборне листе видели у згради Општине плакат са позивом на представну "Курсаџије", која се одржава у општинској сали.

"Да ли у 21. веку грађани Вождовца морају да се боре за демократију на улици", запитао је Живковић, истакавши да је тај плакат "огледало актуелне власти".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару