Вулин: Приштина чини све да изазове кризу

Приштина чини све да изазове некакву кризу, да би Србија била крива за неко чињење или нечињење, каже министар Александар Вулин коментаришући најновију забрану уласка на Косово. Бриселски споразум полако али сигурно постаје највећи проблем за Приштину, каже Вулин за РТС. Преговори у петак кључни, истиче Вулин.

Министар задужен за Косово и Метохију Александар Вулин каже да Приштина чини све да изазове некакву кризу, да би Србија била крива за неко чињење или нечињење. Бриселски споразум полако постаје највећи проблем за Приштину, истиче Вулин.

Министар Вулин, коме је јуче поново забрањена посета Космету, рекао је да му она није одобрена јер су, како је рекла Приштина, у Пасјану поновљени избори. "То је тачно, али пре две недеље када сам био у Митровици, такође су били поновљени избори", рекао је Вулин гостујући у Дневнику РТС-а.

Јасно је привременим властима у Приштини да се избори спроводе на југу, да је већина тамо врло важна, каже Вулин и додаје да ће кандидат "Српске" Драган Николић победити противкандидата "који је познатији по кривичим делима него по политичком раду".

Све то насиље на Космету дешава се због поновљених избора, али пре свега због петка, када се настављају преговори у Бриселу од којих ће зависити одлука Европског савета о заказивању прве међувладине конференције, рекао је Вулин.

"Дешава се јер Приштина чини све да изазове некакву кризу, да би Србија била крива за неко чињење или нечињење", рекао је Вулин.

Говорећи о преговорима у Бриселу о правосуђу, Вулин је рекао да је минимум минимума спровођење Бриселског споразума.

"Бриселски споразум је био врло јасан - нова мрежа судова, то је наш компромис и на то можемо да пристанемо", каже министар. 

Приштина наставља да саботира, каже Вулин и истиче да је, када год је донета нека одлука у корист Срба, уследила реакција Приштине. "Бриселски споразум полако али сигурно постаје највећа препрека за Приштину", нагласио је Вулин.

Говорећи о интеграцији српске полиције у косовску, Вулин је рекао да ће до 31. децембра сви припадници полиције "бити пензионисани са 60 одсто од плате, плус два процента за сваку годину".

Влада заиста брине о својим људима јер живе у посебним условима, рекао је Вулин истакавши да ће српски полицајци заједно са старешинама ићи на одговарајући процес пријављивања, после којег ће аутоматски бити примљени.

"Приштина жели да изазове панику међу нашим полицајцима", каже Вулин. Изгубили су главу када је више од 300 српских полицајаца поднело пријаву, рекли су да нису то очекивали, рекао је министар и додао да Приштина зна да су то полицајци на које не може да утиче.

"Приштина хоће територију, неће људе. Не дам им територију, тамо ће бити људи", закључио је Вулин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару