Пајтић: Сачувајмо предузећа са потенцијалом

Главни циљ Владе Војводине је да спасе предузећа која имају потенцијал и отвори нова радна места, рекао премијер покрајинске владе Бојан Пајтић приликом обиласка предузећа "Пољострој" у Оџацима.

Председник Владе Војводине Бојан Пајтић изјавио је данас током обиласка предузећа "Пољострој" у Оџацима, да је главни циљ покрајинске владе протеклих година у тој општини био да спасе предузећа која имају потенцијал за развој.

"У претходне четири године у Општини Оџаци били смо концентрисани, с једне стране, на отварање радних места, а с друге стране на спасавање оних компанија које имају потенцијал", рекао је Пајтић новинарима.

Пајтић је рекао да је покрајинска влада пре две године тражила да се у предузећу "Пољострој" поништи лоша приватизација, како би се спречило банкротство једне од најстаријих оџачких фабрика, чија је основна делатност производња пољопривредне механизације.

Он је додао да је данас "Пољострој" компанија која је "стала на своје ноге", која има и извозно оријентисан програм с 90 одсто производа намењених страном тржишту.

"Обезбедили смо могућност да преко кредитних средстава Развојног фонда Војводине наши пољопривредници могу јефтиније да набаве пољопривредну механизацију домаћег произвођача", казао је Пајтић.

Пајтић је нагласио да је заједно с локалном самоуправом отворена индустријска зона у овој општини, где послују три нове фабрике - "Магна", "Грајнера" и "Стандард-гас", чиме је отворено 650 нових радних места.

Покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Мирослав Васин навео је да је оџачки "Пољострој" најбољи пример да се стечајни поступак, у којем је ова фирма била, може искористити за опоравак, а не само за банкрот и продају.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару