Читај ми!

Човић: Промена кадрова у складу са законом

Промена кадрова у градским секретаријатима, јавним предузећима и градским комисијама обављена је по закону, тврди члан Привременог већа Београда Небојша Човић. Влада Србије одредиће ко ће заменити Татјану Пашић у Привременом већу, каже Човић.

Члан Привременог органа Београда Небојша Човић поручује да је промена кадрова у градским секретаријатима, јавним предузећима и градским комисијама обављена по закону.

Човић је на конференцији за новинаре рекао да је реч о хитним и неодложним пословима, јер градска предузећа и институције не функционишу сама од себе и о њима мора да се брине на прави начин.

Истакао је да су смењени директори углавном били на функцији вршиоца дужности и да нико од њих није "завршио на улици".

Чланови Привременог органа управе нису разговарали о томе ко ће заменити представницу ДС-а у том телу Татјану Пашић, јер је задатак Владе Србије да именује новог члана тог тела, објаснио је Човић.

Каже да му је жао што је Пашићева одлучила да поднесе оставку на функцију у Привременом већу.

"Добро смо сарађивали око три недеље, али ја сам дуго у политици и знам шта је то страначка дисциплина", рекао је Човић.

На питање да ли би на место Пашићеве могао да дође неко из Либерално-демократске партије, Човић није могао да одговори јер, како је рекао, Влада је та која ће одредити које странке ће учествовати у Привременом органу.

Коментаришући хитност одлуке о смени директора Битеф театра, Човић је рекао да је директору мандат истекао још 26. маја и истакао да је велики број директора обављао функцију и по истеку мандата.

"Немам намеру да се правдам или да полемишем", рекао је Човић и истакао да страначких кадрова има, али из свих партија, и из Демократске странке, Социјалистичке партије Србије и да је то нормална ситуација.

Човић је рекао да су сви чланови Привременог органа могли да погледају донета решења, продискутују о томе и гласају за или против.

Није искључио могућност смене директора Студија Б, и навео да ће анализирати ситуација у тој телевизији.

"Градска каса је празна и то је велики проблем са којим се суочавамо у функционисању Града", рекао је Човић.

Човић је наговестио да ће Привремени орган до краја недеље донети финансијски план и истакао да се неће задуживати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару