Читај ми!

Оставка Татјане Пашић

Чланица Привременог већа Београда из ДС-а Татјана Пашић саопштила да подноси оставку на ту функцију. Разлог је, како каже, одлука Привременог органа да разреши више градских секретара и директора градских предузећа које је ДС предложио на те функције.

Татјана Пашић из Демократске странке саопштила је да подноси оставку на место члана Привременог органа управе Града Београда због одлуке o разрешeњу више градских секретара и директора градских предузећа.

Пашићева је новинарима рекла да су смењени људи које је ДС предложио на те функције.

"Јасно је да се ради о политичким сменама, а Привремени орган се понаша као да је освојио власт", рекла је Пашићева и тврди да је нико није консултовао у вези са разрешењима.  

Ствари су, како каже, обављене преко викенда, а материјал о сменама добила је "два минута пре синоћне седнице што је супротно правилнику о раду Привременог органа", јер чланови материјал треба да добију најмање 24 сата раније.

Тврди и да се износе нетачни подаци, праве афере и разрешавају људи постављени на предлог ДС-а, а који су одговорно обављали посао.

Како каже, Привремени орган излази из оквира својих овлашћења и ставља се у функцију изборне кампање, иако избори у Београду још нису расписани.

Она је рекла да не зна како ће Привремени орган даље функционисати, као и да ће ДС обавестити јавност о следећим корацима.

Пашићева је рекла и да нема информација о томе да ли међу јуче именованим вршиоцима дужности директора јавних предузећа, секретарима и члановима комисија има чланова ДС-а.

Привремено веће управе Града Београда разрешило је синоћ дужности неколико директора градских јавних предузећа, градских секретара и заменика који своје функције нису обављали у складу са задатком који тај орган има, а све одлуке донете су у складу са законом.

Привремени орган чинило је пет чланова - поред Пашићеве, чланови су Синиша Мали и Небојша Човић, које је кандидовала Српска напредна странка, Андреја Младеновић из Демократске странке Србије и Никола Никодијевић из Социјалистичке партије Србије.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару