Михајловић: Иза Цвијана стоји Мишковић

Иза члана председништва СНС-а Владимира Цвијана стоји бизнисмен Мирослав Мишковић и "људи којима не одговара борба против корупције и криминала", каже потпредседница СНС-а Зорана Михајловић. Медији ће бити обавештени на кога сам мислила кад сам рекла да један министар у Влади ради против интереса државе, каже Михајловићева.

Министарка енергетике Србије и потпредседница Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић рекла је да иза члана председништва те странке Владимира Цвијана стоји бизнисмен Мирослав Мишковић и "људи којима не одговара борба против корупције и криминала".

"Верујем да постоје и многи други којима не одговара да се у Србију уведе ред. То се показује на основу јучерашњег коментара Цвијана", рекла је Михајловићева новинарима уочи конференције "Бизнис енергетске ефикасности у Србији" у Центру "Сава".

Посланик и члан председништва СНС Владимир Цвијан јуче је најавио да ће се кандидовати за председника те странке на изборној скупштини 25. јануара, и оптужио лидера СНС Александра Вучића да седнице Председништва користи за најављивање хапшења политичких противника или људи који му се не допадају.

Председништво СНС-а одлучило је у петак да ће изборна скупштина те странке бити одржана 25. јануара, што је Михајловићева оценила као добру одлуку.

"Није лако кад се одједном у Србији, после више година не вођења рачуна, појави странка и човек као Вучић, који се бори против криминала и корупције", рекла је министарка енергетике и оценила да ће се против Вучића "сви удружити".

Биће познато има прозваног министра

Министарка Михајловић рекла је да ће медији бити обавештени о томе на кога је мислила кад је рекла да један министар у Влади ради против интереса државе.

"Није питање шта је изјавила Зорана Михајловић него шта је појава која се дешава у Србији у последњих десет година", рекла је Михајловићева.

Запитала је да ли је могуће да јавност не занима појава која се дешава у друштву већ име министра за кога је рекла да током службених посета иностранству ради против интереса државе и намешта послове својим пријатељима.

Михајловићева је истакла да је том изјавом "изашла из уобичајених оквира који су постојали годинама у овој држави".

"Изашла сам из оквира да се сви смешкају и кажу да је све у реду а негде отприлике знају да није", навела је министарка енергетике и истакла да је сигурна да се након тих њених изјава сви министри и они који су на неким функцијама не понашају на исти начин, већ више воде рачуна о свом понашању.

Коментраишући примедбе да је неозбиљно да прозове неког министра а не каже на кога је мислила, она је рекла да не треба стављати на стуб срама онога ко укаже на проблеме.

"Ништа није неозбиљност шта год ради Влада и сигурна сам да постоје службе које се тиме баве", каже Михајловићева.

Министар грађевинарства Велимир Илић је новинарима рекао да се није препознао у речима министарке енергетике.

"Ја радим за Србију и мислим да сви министри из ове Владе раде за Србију", рекао је Илић и додао да не зна на ког министра је Михајловићева мислила.

Поводом писања медија да су спорни послови које Србија уговара са Кином, он је истакао да је поносан што је са Кинезима склопио "велике уговоре" и да су послови у које су укључени Кинези "у најбољем реду".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару