Читај ми!

Захуктава се изборна кампања на Вождовцу

Запошљавање и одговорност најчешће су помињане речи на страначким скуповима пред локалне изборе на Вождовцу, који ће се одржати у недељу 15. децембра.

На Вождовцу у Београду, седам дана пре избора, кампања је у пуном јеку. На данашњим страначким скуповима најчешће помињане речи биле су запошљавање и одговорност.

Локални избори на Вождовцу за Социјалдемократску партију су последњи тест снаге пред изборе у Београду и евентуалне парламентарне изборе. Верују и да је сада прилика да се у политику врати људскост и пристојност.

"Забранили смо нашим активистима да куцају људима на врата, да их вуку за рукав, моле и убеђују. Људи су уморни од политике и политичара, и зато ми треба да се боримо за човека а не за његов глас. То је наша порука у овој кампањи", рекао је лидер СДП-а Расим Љајић.

Запошљавање, и то најпре младих и већа надлежност локалне власти, за напредњаке су кључни у развоју сваке општине у Србији, па и Вождовца.

"Београд као главни град мора да има много више градилишта, да се више развија, да се спусти на реке и да привуче инвеститоре који ће улагањем развијати град", рекао је потпредседник СНС-а Небојша Стефановић.

Према његовим речима, развој ће омогућити и то да људи више не брину о комуналној структури, већ да се такмиче са другим успешним општинама у мањој незапослености и што већем броју радних места.

За договор и одговорност свих политичких актера, у кампањи за вождовачке изборе залаже се ЛДП.

Посланик ЛДП-а Миљенко Дерета сматра да су локални избори на Вождовцу права прилика да чујемо од грађана шта мисле о политици и начину на који се она данас води у Србији.

Дерета је оценио да је разговор са грађанима Вождовца охрабрујуће искуство, јер показује колико су грађани сазрели да тако оштро и јасно критикују све сукобе између странака који се одвијају на највишем нивоу.

"Оно што је очигледно је сиромаштво и безнађе. Мислим да су локални избори прилика да се заиста предузму конкретни кораци који ће бити на добробит свих", рекао је Дерета.

СПС сматра да је у интересу Вождовчана да социјалисти преузму одговорност за ту општину у којој су последњи пут били на власти пре 17 година. Како каже Александар Антић, председник градског одбора СПС-а, наставиће са социјалном бригом и давањима, обезбедиће помоћ за најугроженије становнике и сачувати пензије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару